Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hygiëne, veiligheid en comfort: bondgenoten in zorginstellingen

Hygiëne, veiligheid en comfort: bondgenoten in zorginstellingen

DELABIE onthult het nieuwste design uit de collectie wastafel- en spoeltafelkranen met vaste en/of draaibare hoge uitloop. De kranen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en ontworpen om te beantwoorden aan de problemen rondom hygiëne, veiligheid en comfort in zorginstellingen.

Het nieuw assortiment DELABIE mengkranen met hoge uitloop is ontworpen om het volume stilstaand water tot een minimum te beperken en zo de aanhechting van biofilm te limiteren. Biofilm is een laagje micro-organismen dat omgeven is door zelfgeproduceerd slijm dat zich vasthecht aan een oppervlak. Het voordeel van dit nieuwe assortiment kranen is dat alle interne delen – waaronder de uitloop – volledig glad zijn, waardoor het risico op bacteriegroei aanzienlijk wordt beperkt. 

Verhoogde antiverbrandingsveiligheid 

Het nieuw assortiment mengkranen met hoge uitloop is verkrijgbaar in verschillende modellen. DELABIE biedt mechanische mengkranen aan met een klassiek keramisch binnenwerk of met een keramisch drukcompenserend binnenwerk. Deze zijn uitgerust met een vergrendelde temperatuurbegrenzing. De gebruiker kan de begrenzing niet ongedaan maken, wat het risico op brandwonden beperkt. 

De modellen met drukcompensatie zijn bovendien uitgerust met de SECURITHERM EP technologie: bij onderbreking van de koudwatertoevoer, wordt het warmwaterdebiet zo verminderd, dat het risico op brandwonden voor de gebruiker wordt uitgesloten. In het geval dat de warmwatertoevoer onderbroken wordt, zal ook het koudwater­debiet verminderen. 

Het nieuw ontwerp van deze mengkranen met hoge uitloop maakt ook thermische spoelingen aan de warmwatertemperatuur van het netwerk mogelijk. Dat is mogelijk door de kleine rode knop aan de achterkant van de greep in te drukken. 

Stabiele temperatuur 

De DELABIE mengkranen met hoge uitloop zijn ontworpen om temperatuurschommelingen te beperken in geval van drukschommelingen in het net. De modellen met drukcompensatie vangen drukschommelingen tussen koud en warm water op, zodat water in een perfecte stabiele temperatuur wordt geleverd. 

Comfort voor iedereen 

De nieuwe mengkranen zijn verkrijgbaar met een uitloophoogte van H.165 millimeter, H.205 millimeter of H.305 millimeter en een uitlooplengte van L.140 millimeter, L.170 millimeter of L.250 millimeter. Hierdoor kan men de handen gemakkelijker wassen en het risico op herbesmetting met bacteriën door opspattend water op de uitloop vermijden. Dankzij de hogere uitloop is het ook mogelijk om eindfilters voor preventieve doeleinden te plaatsen. Bovendien zijn deze kranen specifiek ontworpen met een lange ergonomische hendel om zo aan de behoeften van het verzorgend personeel, senioren en/of personen met beperkte mobiliteit te voldoen. De bediening gebeurt zonder manueel contact, via de pols, voorarm of elleboog. 

Het assortiment wordt aangeboden in verschillende uitloophoogtes en lengtes om optimaal comfort te bieden. Het ontwerp van deze mengkranen draagt bij aan de veiligheid van de patiënt en helpt in de strijd tegen zorginfecties. De garantie bedraagt tien jaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details