Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
HoutAlu-Kozijn® behaalt productkaart in LCA categorie 1

HoutAlu-Kozijn® behaalt productkaart in LCA categorie 1

Binnenkort krijgt WEBO met het HoutAlu-Kozijn® als eerste kozijnleverancier een productkaart op de Nationale Milieudatabase onder LCA categorie 1. De opname in LCA (levenscyclus analyse) categorie 1 maakt het HoutAlu-Kozijn® bijzonder interessant voor projecten die in aanmerking komen voor de subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Wil je op de hoogte blijven wanneer WEBO vermeld staat op de Nationale Milieudatabase? Meld je aan via de website van WEBO.

Wil je meer informatie lezen over de opname in LCA categorie 1 en de subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA)? WEBO heeft alles voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken HoutAlu-Kozijn®

Met het HoutAlu-Kozijn® combineer je het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde de strakke uitstraling van aluminium. Hout-aluminium kozijnen bieden ook een uitkomst om aan de BENG- of NOM-eis te voldoen. Hout isoleert namelijk tot 1770 keer beter dan aluminium. Daarnaast is hout van nature circulair, omdat het CO2 opslaat. Naast de uitstraling en prestaties is het HoutAlu-Kozijn® kostentechnisch een interessant alternatief voor volledig aluminium kozijnen. Het HoutAlu-Kozijn® kan zowel met HR++ en triple beglazing uitgevoerd worden.

Kenmerken:

  • U-waarde tot 0.64
  • Onderhoudsvrij / Lage Total Cost of Ownership
  • Combineren met HSB-elementen
  • Zeer geschikt voor hoogbouw
  • Engineering in BIM
  • 30 – 60 minuten brandwerend

Garanties

Hout-aluminium kozijnen worden geleverd met een CE-keurmerk en zijn voorzien van een FSC®-, PEFC™- en/of STIP®-certificaat. De kozijnen voldoen standaard aan BENG, maar kunnen ook volgens de NOM-norm geëngineerd en geleverd worden. Hierdoor ben je helemaal klaar voor 2050.

HoutAlu-Kozijn®, Stedelijk Onderwijs in Antwerpen

Waarom is LCA categorie 1 zo interessant?

Circulaire bouwwerken kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA) . Hiervoor is een LCA nodig op het gehele bouwwerk die aantoont dat het gebouw aan de eisen voldoet. Daarnaast wordt als eis gesteld dat er ten minste 5 bouwmaterialen in het gebouw zijn verwerkt die met een categorie 1 productkaart in de Nationale Milieudatabase zijn opgenomen. Ook moeten deze materialen voor tenminste 50 procent bestaan uit gerecyclede grondstoffen of die geschikt zijn voor hergebruik (ten minste 20 procent).

Uit de cijfers van de LCA van het HoutAlu-Kozijn® die door SHR is opgesteld, blijkt dat het product ruimschoots aan de eisen voldoet en een lage milieu-impact heeft.

Draaikiepraam in hout-aluminium – fabriek van WEBO

Benieuwd naar de voordelen?

Het HoutAlu-Kozijn® wordt vanwege het design en de prestaties zowel bij laag- als hoogbouw toegepast. Benieuwd naar de voordelen?

Of neem contact op met Rik Notkamp:

0548 800 931

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details