Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige binnendeuren en kozijnen voor de utiliteitsbouw: Volledig pasklaar en conform de attesten
Het productgamma van Westag bevat ook een ruim assortiment basis en hufterproof deuroplossingen voor bijvoorbeeld studentenwoningen.

Hoogwaardige binnendeuren en kozijnen voor de utiliteitsbouw: Volledig pasklaar en conform de attesten

“Wij zijn sterk in complete kozijn-deurcombinaties voor (zorg)appartementen, studentenhuisvesting, hotels, bioscopen en theaters, waar specifieke eisen gelden ten aanzien van geluidsisolatie (≤ 57dB), brandwerendheid (≤ 90 minuten) en inbraakwerendheid”, vertelt Arno de Haan. “De Westag deuren met HPL zijn zeer stootbestendig, kleur- en krasvast en eventueel ook vingerafdrukbestendig. Voor luxere projecten bieden we bovendien een uitgebreid gamma deuren met echt houtfineer. Alle deuren en kozijnen worden volledig pasklaar op het project aangeleverd, inclusief scharnieren en sloten en conform de gevraagde attesten.”

Voor woongebouw Pontsteiger in de Amsterdamse Houthavens produceerde en leverde Westag eersteklas gefineerde deuren.

Voor loftwoningen zonder hal, waar geluid vanuit de centrale hal of gang direct de woning binnenkomt, biedt Westag de totaaloplossing GarandB premium. “Deze oplossing bevat een geluidswerende SK42-71 binnendeur én kozijn die als geheel zorgen voor een 0 dB eis”, aldus De Haan. “Ook produceren en leveren we diverse brandwerende deuren met een brandvertraging van 30, 60 of 90 minuten, waarbij alle brandwerende voorzieningen áchter de kantlatten zijn ingebouwd. Bij deze deuren vervallen de brandwerende strippen in het kozijn. Bovendien zijn de deuren probleemloos te schaven, zonder afbreuk te doen aan de brandwerendheid.”

Uniek wandomvattend kozijn

Waar de meeste deuren- en kozijnenfabrikanten in Nederland hardhouten of stalen kozijnen leveren, heeft Westag nog een derde, duurzame en unieke optie aan haar keuzeprogramma toegevoegd: het zogenaamde HZ-kozijn. “Wij kunnen kozijnen leveren met dezelfde of juist een andere HPL- of fineerafwerking als de deur”, aldus De Haan. “Bovendien is dit kozijn wandomvattend, ongeacht de dikte van de wand. Dankzij onze HZ-kozijnen hoeven de kopse kanten van de wand niet meer gestuct, gesausd of afgetimmerd te worden, hetgeen een financiële besparing oplevert. Ook kan het kozijn nog in een heel laat projectstadium worden aangebracht. Frees- en zaagwerk zijn niet aan de orde. In combinatie met de hoogwaardige esthetiek wordt dit product zowel door architecten, aannemers als afbouwbedrijven graag toegepast.”

Interconnectiedeur en wandomvattend kozijn met hetzelfde HPL in hotelkamer Leonardo Royal Hotel Amsterdam.

Referentieprojecten 

De HZ-kozijnen en HPL-deuren van Westag zijn onder andere geplaatst in de ruim 400 hotelkamers van 4-sterren Leonardo Royal Hotel Amsterdam. “Hetzelfde HPL is bovendien toegepast op de toegangsdeuren en vouwwanden van de meeting-/feestruimten”, voegt De Haan toe. “Daarnaast zijn de deuren voorzien van inbouw-deurdrangers, waarmee de hoogwaardige uitstraling van het hotel tot in de kleinste details wordt doorgevoerd.” Voor woongebouw Pontsteiger in de Amsterdamse Houthavens produceerde en leverde Westag eersteklas gefineerde deuren voor de 66 luxe koopappartementen op de bovenste acht verdiepingen. Echter is het niet alleen luxe wat de klok slaat, benadrukt De Haan. “Ons gamma bevat ook een ruim assortiment basis en ‘hufterproof’ deuroplossingen voor bijvoorbeeld studentenwoningen. Het gebouw Polaris in Groningen met 207 hoog- en laagbouwappartementen is hier een illustratief voorbeeld van.”

Voor omgevingen waar hygiëne een essentiële rol speelt en/of waar sprake is van een hoge bezoekersfrequentie of bedrijvigheid levert Westag binnendeuren met GetaLit HPL; een HPL dat standaard is voorzien van een antibacteriële toplaag. “Dankzij de toevoeging van zilverionen in de toplaag worden bacteriën geblokkeerd in hun functioneren, waarna zij zullen afsterven. Binnen 24 uur wordt het aantal bacteriën zelfs met 99,9% verminderd!”

Alle binnendeuren en kozijnen worden geproduceerd in de fabriek van Westag in Duitsland, waar de norm voor binnendeuren en kozijnen aanzienlijk hoger ligt dan in Nederland. Bijvoorbeeld ten aanzien van stabiliteit én afwerking. Hiermee zijn klanten en eindgebruikers te allen tijde verzekerd van een technisch en esthetisch hoogwaardig product.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details