Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het beste van licht en lucht
Het dak is uitgevoerd in het BA-4 systeem van Kingspan Light + Air, waarbij de ruiten 4-zijdig worden gedragen.

Het beste van licht en lucht

Glazen dakoplossing van Civilion in Den Bosch biedt veel comfort, transparantie en lichtinval

Civilion is 30 jaar geleden opgericht voor en door aannemingsbedrijven, om ondersteuning te bieden op het gebied van werven, selecteren, coachen en opleiden van vakkundig personeel in de civiele bouw. De opleider is sinds vijf jaar gevestigd aan de Amerikastraat in Den Bosch en heeft de afgelopen jaren actief gezocht naar manieren om haar gebouw te verduurzamen. “Een belangrijk aspect hierbij was de vervanging van de polycarbonaat kap door een geïsoleerd glazen zadeldak”, vertelt Frank Fiers, Directeur van Civilion, die hiervoor de samenwerking zocht met Kingspan Light + Air.

Energielabelsprong naar A++

De polycarbonaat kap was een belangrijke koudebrug in de winter, vertelt Fiers. “In de zomermaanden was het bovendien een bron van hitte. Door de kap te vervangen, konden we dus zowel energie besparen als het binnenklimaat verhogen.” En zo geschiedde. Inmiddels beschikt Civilion namelijk over een mooie glaskapconstructie, die een hoog comfort, maximale transparantie en een optimale lichtinval combineert. “De overvloed aan natuurlijk licht draagt bij aan het welzijn en de productiviteit van onze gebruikers, terwijl de geavanceerde isolatie en energie-efficiëntie bijdragen aan de duurzaamheid van het pand.” Fiers is zeer trots op het eindresultaat: “Inmiddels hebben we dit ook kunnen verzilveren. Voordat we aan de verduurzamingsslag begonnen, had dit gebouw een Energielabel B. Inmiddels beschikken we over een Energielabel A++, waarmee onze duurzame ambitie is geslaagd.”

De overvloed aan natuurlijk licht draagt bij aan het welzijn en de productiviteit van de gebruikers, terwijl de geavanceerde isolatie en energie-efficiëntie bijdragen aan de duurzaamheid van het pand.

Volledig ontzorgd

De opdracht voor Kingspan Light + Air omvatte zowel het demonteren van de voormalige gebogen kunststof lichtkap als het plaatsen van een nieuwe en hoogwaardig isolerende Kingspan zadel-glasdakconstructie van maar liefst 150 m2. “Inclusief ventilatievoorzieningen”, vertelt John Jaspers, Sales & Project Manager bij Kingspan Light + Air. “Hierbij hebben we onze opdrachtgever volledig ontzorgd. Zowel op het gebied van planning, uitvoering, materieelinzet als veiligheid. Om de duurzaamheid en lange levensduur van de constructie te garanderen, vindt jaarlijks een uitgebreide inspectie, reiniging en onderhoud plaats door ons team van onderhoudsspecialisten.”

Maximaal licht, minimale opwarming

“Het opleidingspand aan de Amerikastraat is voorzien van een L-vormig glazen zadeldak inclusief kopgevels”, vertelt Hans Kisters, Projectleider bij Kingspan Light & Air. “Het dak is uitgevoerd in ons BA-4 systeem, waarbij de ruiten 4-zijdig worden gedragen. In totaal zijn 4 stijlvolle ventilatieramen opgenomen van het type Kingspan Ventria brand-/ventilatieraam, die in dit geval in de natuurlijke ventilatie voorzien. Het hele systeem is uitgevoerd met triple beglazing met een zonwerende coating, die een effectieve daglicht- en warmteregulatie garandeert. Waar het daglicht ver het gebouw in kan stromen, wordt de zonnewarmte efficiënt geweerd. Dankzij een daglichttoetreding van circa 63% en een zonnewarmtetoetreding van circa 34% kan flink bespaard worden op koeling.”

Veiligheid voorop

Veiligheid is altijd een belangrijk thema bij de montage, vertelt Kisters, maar bij Civilion bleef het gebouw tijdens de werkzaamheden ook nog in bedrijf. “De steigerconstructie die werd opgebouwd, voorzag tevens in de veiligheid. Maar ook een goede waterdichting, doordat het aan de bovenzijde waterdicht werd afgedicht. Meteen kon daar ook de demontage en montage vanaf de steiger worden uitgevoerd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details