Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gevel van natuurzuiver houtcomposiet cijfert zichweg in bosrijke omgeving

Gevel van natuurzuiver houtcomposiet cijfert zichweg in bosrijke omgeving

Vijverhof is een grootschalig transformatie- en nieuwbouwproject in een bosrijke omgeving tussen de gemeente Nijmegen en Berg en Dal. In het hoofdgebouw worden nieuwe appartementen gerealiseerd en de voormalige bungalows zijn geweken voor nieuwbouwwoningen. De gevel van het ‘nieuwe’ appartementencomplex is afgewerkt met het Neolife natuurzuiver houtcomposiet van LJ Solutions, dit keer in een wel heel speciale toepassing, passend bij de bosrijke omgeving.

De Neolife houtcomposiet Space-panelen zijn op een niet-standaard manier gemonteerd om nóg meer diepte-effect te bereiken.

“We zijn op een gegeven moment door GarantieGevels en VM Geveltechniek benaderd om de mogelijkheden van Neolife te onderzoeken, voor toepassing aan de gevels van het hoofdgebouw”, begint Roel Tromp van LJ Solutions. “Vanuit LJ Solutions denken we bij projecten als dit graag mee vanaf het ontwerp tot aan de montage en zorgen we voor een praktische uitwerking en technische omschrijving. Daar maken we graag tijd voor, zodat een fantastisch eindresultaat tot in lengte van jaren is gegarandeerd. Dat was dus ook het geval bij Vijverhof, omdat men een afwijkende toepassing had bedacht voor ons gevelproduct.”

Nieuw ontwikkelde beugel

“Het idee was om onze Neolife houtcomposiet Space-panelen op een niet-standaard manier te monteren om nóg meer diepte-effect te bereiken”, legt Tromp uit. “Met name GarantieGevels, een groothandel in duurzame en milieuvriendelijke houten gevelbekleding en leverancier van Neolife, heeft zich hard gemaakt om dat concept samen met ons verder uit te ontwikkelen. En dat heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe beugel, anders dan de standaard Neolife-beugel, die specifiek voor deze toepassing is ontworpen. Esthetisch nóg fraaier en technisch net zo goed. Samen met montagepartij VM Geveltechniek, onderdeel van hoofdaannemer KlokGroep, hebben we de beugel op locatie nog iets gefinetuned. Vervolgens is het nieuwe concept voorgelegd aan Neolife in Frankrijk, want zij moet uiteindelijk de garantie geven op de gevel. Maar dat bleek slechts een formaliteit, de beugel werd zonder aanpassingen goedgekeurd.”

De gevel van het ‘nieuwe’ appartementencomplex is afgewerkt met het Neolife natuurzuiver houtcomposiet van LJ Solutions.

Inmiddels is er zo’n 2.000 m2 aan Neolife verwerkt aan de gevel. “Het eindresultaat spreekt tot ieders verbeelding. Mede door de gekozen kleurstelling van de gevel gaat het gebouw prachtig op in de bosrijke omgeving”, vindt Tromp. “En de bewoners hebben jarenlang plezier van dit natuurzuiver houtcomposiet. Het is onderhoudsvrij, enorm duurzaam en heeft de uitstraling van echt hout.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details