Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Golvende gevels voor duurzaam appartementencomplex
Het plafond van Floating Gardens.

Golvende gevels voor duurzaam appartementencomplex

In Amsterdam Sloterdijk is de duurzame eyecatcher Floating Gardens met haar moderne nieuwbouwappartementen nét uit de steigers. Voor het plafond-, gevel- en zetwerk schakelde bouwbedrijf De Nijs familiebedrijf Welmecon uit Ens in. Werkvoorbereider Robin Dekker vertelt wat het project zo bijzonder maakte.

Welmecon is sinds 1992 gespecialiseerd in metalen dak- en gevelsystemen. Dekker vertelt: “Mijn vader was de oprichter en inmiddels werken mijn zwager en ik in het bedrijf.” Dat het een familiebedrijf is, zie je goed terug in de communicatie van Welmecon. “Persoonlijk en warm contact vinden we ontzettend belangrijk. Het hoeft voor ons niet te zakelijk. Dat is hoe wij een goede band met onze klanten opbouwen.”

Hoe meer uitdaging, hoe beter

Bij Floating Gardens heeft Welmecon zich vooral bezig gehouden met de plafonds en het gevel- en zetwerk. “Dit project was echt een leuke uitdaging voor ons”, vertelt Dekker. “De architect koos voor twee verschillende soorten golfplaten voor de gevels en dat moet allemaal heel precies worden uitgemeten.” Ook de plafonds van aluminium composiet hadden een interessante uitdaging: ze moesten precies op de juiste hoogte gemonteerd worden. “Delen van het plafond lopen schuin weg, dat kan ook lastig zijn. En het aluminium zetwerk voor de buitengevel werd helemaal op maat geleverd en gemonteerd. Voor alle onderdelen hebben we veel moeten tekenen, rekenen en inmeten.” Dat maatwerk is precies wat het voor de mannen van Welmecon een leuke uitdaging maakte. “En hoe meer uitdaging, hoe beter voor ons. Onze monteurs zeggen altijd: makkelijk is ook maar saai.” 

Zelf produceren en leveren 

“Metal Cladding Systems (MCS) – die wij goed kennen – was de leverancier, waarbij de architect de golfbeplating heeft gekozen. Wij werken al jaren samen met MCS. Zowel de leverancier als de opdrachtgever waren dus al bekenden van ons”, vertelt Dekker. Een bijkomend voordeel van een specialistisch bedrijf als Welmecon is dat zij veel expertise in huis heeft. “Omdat wij het transport naar de bouw ook deels zelf verzorgen, kunnen we in afstemming met de monteurs en opdrachtgevers materialen op tijd leveren. Daardoor kan er daarna meteen gemonteerd worden en heb je minder opslag op de bouwplaats zelf nodig.”

Floating Gardens is een project waar de mannen van Welmecon trots op zijn. “We hebben echt iets moois neergezet. Het aanzicht alleen al: die golfvormen zie je niet veel in Nederland. Heel bijzonder.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details