Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hergebruikt hout  voor The Natural Pavilion
Het resthout vanuit Derako’s productieproces krijgt hier een tweede leven, door het hoogwaardig en slim te hergebruiken.

Hergebruikt hout voor The Natural Pavilion

Tijdens de Floriade 2022 wil The Natural Pavilion bezoekers graag inspireren en laten zien hoe wij als samenleving natuurinclusief kunnen wonen, leven en werken. Het gebouw is vrijwel geheel opgebouwd uit natuurlijke (biobased) materialen en is letterlijk een opeenstapeling van innovaties. De traptreden en bordesonderdelen van Derako en Woodjoint sluiten hier perfect op aan.

De bouwsector staat voor enorme uitdagingen. Niet alleen is het woningtekort zeer groot, ook de verlaging van onze CO2- en stikstofuitstoot in combinatie met strengere wet- en milieuregelgeving zorgt voor een grote complexiteit in projectontwikkeling. The Natural Pavilion, onderdeel van de Dutch Innovation Experience, laat zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased en energieneutraal zijn.

Voor de trappen en diverse bordessen in het gebouw hebben Derako International en Woodjoint de handen ineengeslagen.

Voor de trappen en diverse bordessen in het gebouw hebben Derako International en Woodjoint de handen ineengeslagen. Derako is al meer dan 30 jaar industrieel producent en leverancier van massief houten systemen voor plafond, wand en gevel. Dankzij wereldwijde projecten heeft zij jarenlange technische ervaring in een eigen productieomgeving. Woodjoint – voorheen onderdeel van TimmerSelekt Doornenbal – is een onafhankelijke houtpartner voor het kwalitatief hoogwaardig vingerlassen en lamineren van hout. Zij geeft houten kozijnen en houten gebouw- en infra-onderdelen een duurzaam tweede leven door ze na optimalisatie te hergebruiken. Beide bedrijven hanteren een maatschappelijk verantwoorde visie op ondernemen. Circulariteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Verantwoorde producten en hergebruik van hout en houtproducten zijn belangrijke speerpunten. Hierbij wordt continu gekeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. 

Zo is ook het idee ontstaan voor The Natural Pavilion. Het resthout vanuit Derako’s productieproces krijgt hier een tweede leven, door het hoogwaardig en slim te hergebruiken. Het geselecteerde restmateriaal werd aangeleverd bij Woodjoint, dat met haar vingerlasproces traptreden en bordesonderdelen voor in het paviljoen heeft gemaakt. Een innovatieve en duurzame oplossing.


Recent heeft Derako uitgebreid onderzoek gedaan naar de toepassing van gevingerlast hout binnen haar plafondsystemen. Hieruit kwam een aantal grote voordelen naar voren. De belangrijkste zijn de efficiencyslag en het duurzaam gebruik van grondstof tijdens het productieproces. Daarnaast is vingerlassen zeer geschikt voor robuuste en forse plafondontwerpen. De samenwerking met Woodjoint biedt dan ook goede mogelijkheden, voor nieuwe ideeën met hergebruikte materialen én voor het verder realiseren van circulaire en duurzame houtprojecten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details