Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grondwerk bij En Bloc volgens plan verlopen
In verband met aanwezige vervuiling in de grond is het grondwerk grotendeels onder milieukundige begeleiding uitgevoerd.

Grondwerk bij En Bloc volgens plan verlopen

Dit, en nog veel meer werkzaamheden, werd uitgevoerd door Van Daalen BV Aannemersbedrijf GWW. Dit bedrijf is werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw en bestaat al meer dan negentig jaar. In januari werd het familiebedrijf overgenomen door de broers Ronnie en Wesley van Daalen. Met hen staat nu de derde generatie aan het roer.

ERA Contour is al ruim 45 jaar één van de grootste opdrachtgevers van Van Daalen. Ook bij het project En Bloc in Amsterdam werkten de twee bedrijven weer samen. Het was aan Van Daalen om het maaiveld uit te vlakken, ontlastsleuven te graven voor het aanbrengen van de damwanden en de bouwplaats in te richten met bedrijfsvloerplaten, menggranulaat en rijplaten. Ook het ontgraven en drooghouden van de bouwkuip behoorde tot de werkzaamheden. “In verband met aanwezige vervuiling in de grond is het grondwerk grotendeels onder milieukundige begeleiding uitgevoerd. Daarnaast hebben wij de milieukundige begeleiding voor het heiwerk verzorgd. Dit deden we in samenwerking met Ster Projects”, vertelt Ronnie van Daalen.

Van Daalen richtte de bouwplaats in met bedrijfsvloerplaten, menggranulaat en rijplaten.

Volgens planning

Doordat er vooraf goed en uitvoerig overleg is gepleegd met ERA Contour, de gemeente Amsterdam, Ster Projects en Van Daalen als grondwerker, kon in de praktijk alles volgens planning worden uitgevoerd. Een belangrijk punt van de gemeente was dat er geen vervuiling op de openbare weg gereden mocht worden door de vrachtwagens die de grond afvoerden. Hierom heeft Van Daalen een waterspuitbrug laten maken, waar de vrachtwagens voor het verlaten van het bouwterrein overheen dienden te rijden en waarop de banden werden schoongespoten. 

De bouwkuip werd ontgraven en droog gehouden door Van Daalen.

Fijn project

Na het ontgraven van de poeren, funderingsbalken en het uitvlakken van het zandpakket kon ERA Contour starten met het aanbrengen van de fundering. Nadat ERA Contour de beganegrondvloer had aangebracht, heeft Van Daalen de fundering en wanden weer aangevuld tot het bestaande maaiveld. “Hiermee was voor ons het project zo goed als gereed”, gaat Van Daalen verder. “Na de oplevering van het project aan de bewoners hebben wij de bouwplaats nog opgeruimd en afgevoerd. Voor ons was het een fijn project, omdat de samenwerking met ERA Contour al zo oud is. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Alles is dan ook volgens planning verlopen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details