Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Groene energie op de bouwplaats heeft de toekomst 

Groene energie op de bouwplaats heeft de toekomst 

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de samenleving. Nieuwbouwwoningen worden vrijwel standaard van een aantal zonnepanelen voorzien. Naast het feit, dat dit duurzamer is levert het de woningbezitter maandelijks een besparing op. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de keuze voor een energiecollectief, wat de focus legt op groene stroom. Niet alleen woningbezitters besteden aandacht aan grijze- en groene energie vergelijken. Ook op de bouwplaats kiest men steeds vaker bewust voor het gebruik van groene stroom. Het klassieke dieselaggregaat is hierdoor steeds minder vaak noodzakelijk. Naast het feit dat het dieselaggregaat nadelige gezondheidseffecten met zich meebrengt voor bouwbedrijven en het milieu schaadt, zorgt het op menig bouwplaats voor geluidsoverlast. Vervelend voor zowel een uitvoerder, als omwonenden. 

Duurzame groene alternatieven op de bouwplaats 

Met moderne, groene alternatieven is het mogelijk om ook op de bouwplaats te verduurzamen. Er zijn moderne mobiele batterijsystemen, welke tijdelijk op de bouwplaats neergezet kunnen worden om deze van stroom te voorzien. Vergelijk het met de lichtmasten, welke vaak aan een verrijdbaar aggregaat bevestigd zijn. De mobiele batterij is uitgevoerd met meerdere zonnepanelen, die zorgen voor het opwekken van voldoende groene stroom. Ook een waterig zonnetje in het voor- of najaar kan voldoende zijn om de zonnepanelen energie op te laten wekken voor de uitvoering van bouwwerkzaamheden. 

Zonnepanelen op de bouwkeet plaatsen 

Niet alleen een mobiele batterij met zonnepanelen kan een optie zijn om op de bouwplaats met groene stroom te werken. Denk ook aan het inzetten van een bouwkeet met zonnepanelen op het dak. Deze zonnepanelen wekken overdag voldoende stroom op om de keet van stroom te voorzien. Het gebruik van een schadelijk dieselaggregaat is hierdoor niet langer noodzakelijk. Uit een onderzoek van GGD Amsterdam in samenwerking met Universiteit Utrecht blijkt dat een dieselaggregaat lokaal voor circa zeven keer zoveel roet- en fijnstof deeltjes in de lucht zorgt, als normaliter het geval zou zijn. 

Het groene aggregaat heeft de toekomst

Er wordt op steeds meer bouwplaatsen bewust gekozen voor een groen aggregaat. Deze accu met zonnepanelen laadt zichzelf op en zorgt gedurende de dag voor voldoende stroom om de diverse apparaten te kunnen laten functioneren. Er zijn tegenwoordig zelfs mogelijkheden om een tijdelijke, mobiele laadpaal op de bouwplaats te zetten voor elektrische auto’s. Zo kan een uitvoerende partij een volgende stap zetten in een duurzame manier van ondernemen: naast een groen aggregaat, uitsluitend groene, elektrische voertuigen voor het personeel. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details