Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grip op energie

Grip op energie

Uitdagingen energiemarkt vragen om goed energiemanagement

De afgelopen zestig jaar ontwikkelde Elektropartners zich van een elektrotechnisch installatiebedrijf naar een installatie-architect. Het onafhankelijke familiebedrijf uit Heerhugowaard biedt opdrachtgevers samen met zusterbedrijf Protectiepartners en de divisie Domoticapartners totaaloplossingen. “De energietransitie levert de nodige uitdagingen op.”

Het bedrijf doet veel om aan goed personeel te komen: samenwerken met scholen en kansen bieden aan zij-instromers.

Van licht- en krachtstroominstallaties tot datanetwerken, brandmeldinstallaties, beveiliging en gebouwautomatisering: Elektropartners levert het. En dat niet alleen: vooraf krijgen klanten advies over de beste oplossing voor hun specifieke situatie. “We denken bij projecten graag vanaf de ontwerpfase mee. Zo weten we precies wat de opdrachtgever wil en voldoet de uiteindelijke installatie aan zijn verwachtingen”,  aldus commercieel manager Roald de Jong. “De energietransitie levert momenteel veel uitdagingen op. Zeker in onze regio, waar we te maken hebben met een gebrek aan netcapaciteit.”

Voor elke situatie wordt een passende oplossing bedacht.

Slimme batterijoplossingen

Elektropartners biedt hiervoor verschillende oplossingen, zoals batterijen en waterstofaggregaten. Recent werd bij de nieuwbouw van Nh1816 Verzekeringen in Oudkarspel een externe batterij in de vorm van een zeecontainer vol lithiumcellen geplaatst om het pand te voorzien van voldoende energie. Die batterij wordt deels voorzien van stroom uit zonnepanelen. “Batterijoplossingen kosten geld, maar door er slim mee om te gaan, zijn ze binnen vijf jaar terug te verdienen. Daarna leveren ze alleen nog maar geld op.”

Energiemanagementsysteem

De Jong ziet daarnaast ook de vraag naar slimme laadoplossingen voor auto’s, bussen en vrachtwagens alleen maar toenemen. “We merken dat het steeds belangrijker wordt om een goed energiemanagementsysteem te hebben, zodat alle componenten, zoals het net, zelf opgewekte zonnestroom en laadoplossingen goed met elkaar kunnen communiceren. Wij hebben hier zelf een systeem voor ontwikkeld. Het is ook te gebruiken om slim in te kopen op de energiemarkt.”    

Het energiemanagementsysteem van Elektropartners is een combinatie van hardware en software en draait al naar tevredenheid bij verschillende aansprekende klanten, zoals Nh1816 Verzekeringen, Tuincentrum Heerhugowaard en Dekker Warmerhuizen. “Tuincentrum Heerhugowaard heeft bijvoorbeeld wat energie over en kiest ervoor om die in te zetten op een laadstation. Ook deze investering verdient zichzelf terug.”

Altijd de juiste oplossing

Op dit moment werkt Elektropartners aan diverse gebouwtransities, bijvoorbeeld in Delft. Hier wordt een verzorgingshuis annex bejaardenhuis getransformeerd naar een wooncommunity waar senioren zelfstandig kunnen wonen. “Ook hierbij speelt het energievraagstuk. Alle woningen worden voorzien van een inductiekookplaat en een warmtepomp. Daarbij hebben juist veel senioren een elektrische auto, waardoor er laadoplossingen nodig zijn. Wij bieden de juiste oplossing bij dit soort uitdagingen.”


Zoals elk technisch bedrijf, heeft ook Elektropartners te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Het bedrijf nam daarom verschillende initiatieven om toch aan gekwalificeerd en gemotiveerd personeel te komen. De Jong: “We zijn een erkend leerbedrijf. We werken veel samen met scholen en doen veel met en voor stagiairs. Ook leiden we zij-instromers op. Iedereen die handig is en de goede mentaliteit heeft, kan bij ons terecht. Zeker met het tempo waarin nu werkelijk alles elektrificeert, zal ons werk alleen maar toenemen.”

Advies, ontwerp, installatie, service en onderhoud

Kortom: Elektropartners ontwikkelde zich van een stopcontacteninstallateur naar een totaalontzorger. Het bedrijf verzorgt het ontwerp van de complete elektrotechnische installatie en beschikt daarnaast over een service- en onderhoudsdienst die 24/7 beschikbaar is. Deze dienst is onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de elektrotechnische installatie van verschillende scholen, de ZiggoDome en uiteraard voor die van haar eigen vaste klanten. Het bedrijf is volledig gecertificeerd en werkt volgens de kernwaarden van een familiebedrijf: betrokken, betrouwbaar, professioneel en innovatief.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details