Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Geveltuinen’ bieden verzachtend element in industrieel Little C
RVS 316 kabels en kabel gaasnetwerken langs en tussen de gevels laten diverse klimplanten tientallen meters omhoog groeien.

‘Geveltuinen’ bieden verzachtend element in industrieel Little C

In woon- en werkgebied Little C in Rotterdam wordt een optimale synergie gezocht tussen de robuuste, industriële gebouwgevels en sfeervolle, verzachtende groene omgeving. Zo worden diverse collectieve daktuinen en groene pleintjes ingericht.

Tekst | Lieke van Zuilekom    Beeld | Kabel Design

Ook komen er meer dan 400 plantenbakken. RVS 316 kabels en kabel gaasnetwerken langs en tussen de gevels laten diverse klimplanten tientallen meters omhoog groeien. De kabels en kabel gaasnetwerken worden op voorspraak van Van Helvoirt Groenprojecten en in opdracht van Bouwcombinatie Little C V.O.F. (TBI-bedrijven ERA Contour en J.P. van Eesteren) geleverd en gemonteerd door Kabel Design, specialist in kabeltechniek en overige producten.

RVS 316 biedt de beste weerstand tegen corrosie, waarmee de esthetiek van de gevels in al zijn facetten wordt geborgd.

“Groene gevels zijn een fraaie blikvanger. Bovendien levert de beplanting een bijdrage aan een duurzamer en gezonder klimaat”, vertelt Peter Huijbregts, directeur van Kabel Design. “De planten filteren namelijk fijnstoffen, bieden een extra isolatielaag en bevorderen de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten. In Little C wordt deze taak vervuld door Blauwe Regen en andere klimplanten, die op verschillende niveaus tegen de gevel groeien. Waar de Blauwe Regen voldoende heeft aan enkele RVS 316 kabels, hebben andere klimplanten een meer fijnmazige ondersteuning nodig. Daarvoor leveren en monteren wij ruitvormige RVS 316 kabel gaasnetwerken.”

Om een solide bevestiging en voldoende afstand (80 – 85 mm) tussen de planten en de gebouwgevels te borgen, worden RVS 316 afstandsteuntjes in en aan de gevel gemonteerd, vertelt Huijbregts. “Vervolgens trekken we hier de horizontale en verticale kabels doorheen. De verticale bekabelingen zijn tot 18 meter lang, waardoor de klimplanten weelderig kunnen groeien. RVS 316 biedt de beste weerstand tegen corrosie, waarmee de esthetiek van de gevels in al zijn facetten wordt geborgd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details