Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gevel en dak Zalando worden in een recordtijd gemonteerd

Gevel en dak Zalando worden in een recordtijd gemonteerd

Consumenten kopen steeds meer producten en diensten online. Cijfers van het CBS laten al jaren een flinke groei zien in het aantal webwinkels. Bovendien groeit de omzet van online winkels aanzienlijk sneller dan die van fysieke winkels, waardoor steeds meer fysieke winkels ervoor kiezen om online verder te gaan. Als gevolg hiervan wordt het steeds leger in onze winkelcentra, terwijl op bedrijventerreinen grote distributiecentra als paddenstoelen uit de grond schieten.

Hardeman van Harten was de afgelopen jaren betrokken bij de bouw van verschillende van deze distributiecentra, waaronder in Zwaagdijk (Action, 42.000 m²), Zwolle (Wehkamp, 35.000 m²), Tilburg (Bijenkorf, 40.000 m²), Roosendaal (Primark, 55.000 m² en Lidl, 54.000 m²), Zaandam (AH, 25.000 m²) en Venlo (VIDA XL, 170.000 m² en Michael Kors, 100.000 m²). Eind dit jaar start de specialist in dak- en wandbeplating bovendien op bedrijventerrein Greenparc in Bleiswijk, met de nieuwbouw voor Zalando (120.000 m²).

Indrukwekkende wandbeplating op dc Michael Kors in Venlo.

 

“In opdracht van aannemer Wouters Schijndel verzorgen wij de engineering, levering, montage en afwerking van de sandwich buitenwandpanelen, stalen dakplaten en sandwich binnenwandpanelen aan, op en in het Zalando-distributiecentrum”, vertelt Martijn Jansen, projectleider bij Hardeman van Harten. “De buitenwandpanelen zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenstaalplaat met daartussen PIR isolatiemateriaal. De panelen zijn leverbaar in diverse diktes, kleuren en coatings. In dit project is gekozen voor 100 mm dikke panelen met een Rc van 4,6, waarmee ruimschoots aan de Bouwbesluiteisen wordt voldaan. De snelle montage op de achterliggende staalconstructie maakt de buitenwandpanelen bijzonder geschikt voor distributiecentra.”

Op enkele gevels worden brandwerende gevelpanelen gemonteerd. “Gekozen is voor een combinatie van PIR-panelen (160 mm dik, 60 minuten brandwerend) en steenwolpanelen (200 mm dik, 120 minuten brandwerend). In de warehouses wordt 10.000 m² aan PIR-binnenwandpanelen gemonteerd en op het dak brengen wij ca. 120.000 m² enkelwandige stalen dakplaten aan, waarop de dakdekker zijn isolatiemateriaal en dakbedekking monteert. Ook de dakplaten kenmerken zich door een snelle montage. Per dag kan wel tot circa 8.000 m2 beplating worden verwerkt. Doordat we werken met eigen, ervaren mensen en eigen materieel wordt de doorlooptijd op de bouw tot een minimum beperkt. Niet-voor-niets komen bouwers van distributiecentra steeds opnieuw bij ons terecht.”

In 2020 viert Hardeman van Harten haar 25-jarig bestaan met een driedaags leveranciers- en partnerevent. Hier hoort u binnenkort meer over.  


Lage Veldweg 10

6741 JL Lunteren

T +31 318 46 15 51

E info@hardeman-vanharten.nl

W www.hardeman-vanharten.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details