Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Feel connected!
De Intal Methode is helemaal geïntegreerd in het werkproces bij alle Intalisten. (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Feel connected!

Om Intal kun je niet meer heen. Deze ontwikkelaar en producent van circulaire aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen voor alle sectoren in de bouw, is uitgegroeid tot een serieuze landelijke speler. Vooraanstaande projecten met klantspecifieke producten en zichtbaarheid in de markt liggen hieraan ten grondslag. De Intal profielseries vormen de basis en de beste resultaten worden bereikt door te werken volgens de Intal Methode. 

Intal werkt vanuit een sterke overtuiging. Feel Connected. “Wij staan constant in verbinding met onze klanten, de markt, onze producten en onze mensen”, zegt Rudy Schipper, directeur bij Intal. “Experimenteren, volledige transparantie en zelfsturendheid vormen de basis van de Intal Methode. Door samen te mogen experimenteren, kennis te delen, ondernemend bezig te zijn en je creativiteit de vrije loop te laten, ontstaat er ruimte voor innovatie en vooruitgang. Het is helemaal geïntegreerd in het werkproces bij alle Intalisten. De vertaalslag naar onze klanten is dan ook een logische volgende stap.” 

Rudy Schipper, directeur bij Intal: “Een krachtige cultuur is voor ons de basis van een succesvolle onderneming.” (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Think. Create. Produce. Build. Care.

“We weten precies wat er speelt in de markt en waar de behoeftes liggen. Dat is het gevolg van de opgebouwde vertrouwensband met onze klanten en de partnerships die we daarin zijn aangegaan met aannemers en architecten. Door ons zo vroeg mogelijk te verdiepen in de klant en zijn specifieke vraag, kunnen we goed nadenken over een passende oplossing. In de engineerfase wordt de klantvraag vertaald naar een ontwerp wat de basis vormt voor de realisatie van de aluminium geveloplossing. Vervolgens wordt het productieproces volgens de LEAN-filosofie in gang gezet. Door nauw contact met uitvoeders op de bouwlocatie wordt er just in time geproduceerd en geleverd. Met een helder en duidelijk montageplan kan er vervolgens snel en efficiënt worden gemonteerd. Gedurende de gehele workflow is Intal sterk in alle expertises binnen het project: van meedenken tot creatie, van het maken van een ontwerp met eigen engineering tot de productie met het eigen profielsysteem, en van montage tot de nazorg.” Bij Intal kun je rekenen op de oprechte zorg en persoonlijke aandacht gedurende het gehele project, maar ook erna. Tijdens het proces zijn er regelmatige persoonlijke overleggen en tussentijdse evaluaties en wordt de bouw bezocht. En de betrokkenheid houdt niet op na oplevering, Intal blijft verbonden! Schipper: “Intal+ service en onderhoud zorgt voor een sluitend geheel!”

Intal+ ontzorgt in service en onderhoud

“Onze toegevoegde waarde zit niet alleen in het feit dat we een oplossingsgerichte en creatieve partner zijn die innovatieve kwalitatief hoogwaardige producten levert bij prachtige projecten. Wij gaan verder! Met Intal+ bieden we nazorg op het gebied van service en onderhoud, zowel correctief als preventief. Als geen ander weet je als fabrikant wat je gemaakt hebt en wat het beste onderhoud is voor het product om zo de levensduur te verlengen. Preventief onderhoud is essentieel voor het behoud van blijvende technische prestaties en de garantie gedurende de lange levensduur van de gevel.” Intal ontzorgt hiermee de eindgebruiker, zoals een VvE of een eigenaar van een zakelijk gebouw, maar ook zorgt het voor tevreden bewoners. Schipper weet dat klanttevredenheid een bepalende factor is voor het succes van je bedrijf. “Die oprechte aandacht en het persoonlijke contact is de basis van onze manier van werken. Onze klusmannen zijn Plusmannen en communiceren helder en open. Zo is duidelijk wat wij kunnen doen, wanneer wij het doen en tegen welke kosten.”

Ambities

Op de vraag naar de ambities voor de komende jaren, antwoordt Schipper. “Intal denkt altijd in passende oplossingen op het gebied van aanpak, materialen en productontwikkeling, dat zal niet veranderen. Wel ligt de focus nog meer op architecten en partnerships met aannemers. We spreken dezelfde taal en hoe beter je elkaar kent, des te oprechter de verbinding is, wat de efficiëntie van projecten ten goede komt. Ook gaan we de komende jaren ons productgamma verder uitbreiden en tegelijkertijd de bedrijfskolom verder integreren. Nu al zijn we eigenaar van het gehele traject: van de keus in grondstoffen tot het eindresultaat. Maar ik wil alle stappen, inclusief isoleren of het kleuren van profielen geïntegreerd zien in één productielijn. Daarmee hebben we echt het totaalplaatje onder één dak.” Schipper constateert een toenemende vraag naar prefab producten. “Dus we zullen meer modulair gaan werken waarbij onze elementen volledig afgemonteerd de fabriek verlaten. Tot slot gaan we meer inzetten op het circulair maken van onze producten.” Daarbij merkt Schipper op dat het aluminium dat bij Intal gebruikt wordt al de hoogste mate van circulariteit heeft. “Maar denk ook aan terugname van materiaal na verbruik.” Schipper besluit: “We blijven denken vanuit klantwaarden en het optimaliseren van werkprocessen vanuit die klantwaarde. Zo bereik je optimale efficiëntie en een hoge klanttevredenheid.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details