Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Overig

Energiezuinigheid? Ja, maar zonder concessies op een gezond en comfortabel leven!

Nieuwbouw anno 2020 draait om klimaatbewustzijn, circulariteit, NOM en BENG. Als specialist in ventilatie en zonwering ziet Renson de eisen...

renson_fixscreenpanovistamax_buitenzonwering-kopieren

4 september 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nieuwbouw anno 2020 draait om klimaatbewustzijn, circulariteit, NOM en BENG. Als specialist in ventilatie en zonwering ziet Renson de eisen op dit vlak in de eerste plaats als uitdagingen. Bijvoorbeeld om vraaggestuurde ventilatie op de kaart te zetten. Ventileren op maat van elke ruimte in huis en alleen wanneer dat echt nodig is, is niet alleen goed voor je portemonnee, maar zorgt ook 24/7 voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit. Zonder dat bewoners daar omkijken naar hebben. Wat er ook beweerd wordt: C+ ventilatie (met per individuele ruimte een natuurlijke toevoer van verse buitenlucht en vraaggestuurde afvoer van vervuilde binnenlucht) kan met BENG zowel op het vlak van verbruik als comfort de vergelijking met de beste WTW-systemen aan en is daardoor uitermate geschikt voor BENG- en NOM-woningen.

De ‘+’ in de Renson-ventilatieoplossingen staat voor slim ventileren of, met andere woorden, alleen dáár extra ventileren waar en wanneer dat nodig is. Vocht-, geur- en CO2-sensoren op de Renson Healthbox 3.0 meten 24/7 de kwaliteit van de binnenlucht en stemmen het ventilatieniveau daar per ruimte op af. Dit heeft het grote voordeel dat ruimtes met een goede luchtkwaliteit niet onnodig met verse lucht worden gespoeld, denk bijvoorbeeld aan de keuken ’s nachts of de slaapkamers overdag, wanneer daar niemand aanwezig is. Het resultaat is niet alleen dat je in totaal veel minder (want enkel op basis van wat de sensoren monitoren), maar ook veel efficiënter, duurzamer én energiezuiniger kunt ventileren. Met als garantie: de best mogelijke binnenluchtkwaliteit per ruimte.

Renson Healthbox 3.0 mét bijbehorende app.

 

Aangename binnentemperatuur

Wat zonwering betreft, gaat Renson zelfs nog een stap verder. Want gezond leven is voor dit bedrijf meer dan een hoge binnenluchtkwaliteit. Het gaat ook over een aangename binnentemperatuur. Zeker met de laatste paar hete zomers en hittegolven in het achterhoofd, wordt het stilaan een grotere uitdaging om onze goed geïsoleerde en luchtdichte woningen op een energiezuinige manier te koelen, dan te verwarmen. BENG 4 schrijft in ‘TO Juli’ in het verlengde daarvan voor dat je als architect, adviseur of projectontwikkelaar in het ontwerp zelfs verplicht rekening moet houden met het aantal dagen dat de temperatuur te hoog oploopt om het binnen draaglijk te kunnen houden.

Natuurlijke ingrepen

Ook hier zet Renson vol in op natuurlijke ingrepen om de binnentemperatuur onder controle te krijgen. Met een combinatie van dynamische buitenzonwering en passieve nachtkoeling is dan ook geen sprake van stroomverslindende en klimaatonvriendelijke actieve koeling zoals airco; doekzonwering houdt de zon op de meest efficiënte manier tegen nog voor die het glas kan bereiken en dankzij inbraakwerende raamroosters is het mogelijk om op een veilige manier de koelere nachtlucht binnen te laten om het binnenshuis te helpen afkoelen.

Mooi meegenomen is dat je met dynamische zonwering zoals screens ’s winters toch kunt blijven profiteren van de gratis zonnewarmte. En dit soort doekzonwering is bovendien perfect integreerbaar in de gevel, zonder afbreuk te doen aan je ontwerp.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details