Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Eerste logistieke  knooppunt voor polymeren

Eerste logistieke knooppunt voor polymeren

De Rotterdam Polymer Hub (RPH) is het eerste logistieke knooppunt in de Rotterdamse haven dat speciaal gewijd is aan polymeren (kunststof korrels). Als ‘bekend gezicht’ op de Maasvlakte werd Conferm geselecteerd voor de realisatie van het ruim 45.000 m² grote distributiecentrum dat BREEAM ‘Excellent’ is gecertificeerd.

Het idee voor een zogenaamde polymerenhub is volgens William Holvoet, directeur van Conferm, ontstaan met het oog op de groeiende importstromen van polymeren vanuit het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. “RPH is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf, de Euro-Rijn Group en ondernemer Geert van de Ven. Met deze hub wil de haven uitgroeien tot een knooppunt voor verdere distributie van polymeren binnen Europa. Via mond-tot-mondreclame kwamen wij als Conferm in beeld. We hebben al menig pand op de Maasvlakte gerealiseerd, zo ook het pand van overbuurman Neele-Vat Logistics.”

Vertrouwen op partners

Conferm ontwerpt, adviseert en realiseert state-of-the-art projecten, turnkey opgeleverd en gerealiseerd in nauwe samenwerking met opdrachtgevers, architecten en collega-specialisten. “RPH is een ontwerp van Designlogic B.V. en opgebouwd uit een betonnen plint en een stalen gevel”, legt Holvoet uit. “We denken altijd in functie van de klant om een zo toekomstbestendig mogelijk pand te realiseren, duurzaam en bij voorkeur circulair. Hier passen we de behuizing en de installaties op aan. Dat vraagt een optimale afstemming en een optimale samenwerking met partnerbedrijven. We hebben ons dan ook omringd met een aantal betrouwbare partners, waaronder Van Berlo voor de funderingsconstructies en betonvloeren. Samen met onze partners komen we heel vaak tot optimalisaties. Voor RPH heeft dat geresulteerd in een snelle wind- en waterdichting en een snelle realisatie van de vloeren, zodat onze opdrachtgever nog voor de oplevering kon beginnen met het bouwen en inrichten van de stellingen.”

RPH is BREEAM ‘Excellent’ gecertificeerd. “Een label waar we zeer vertrouwd mee zijn”, zegt Holvoet. “Neemt niet weg dat we altijd bekijken of een duurzaamheidslabel ook van toegevoegde waarde is voor de opdrachtgever, de maatschappij en het milieu. Het moet geen doel op zich zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details