Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een strakke planning van weiland tot ankerbout maakt deel uit van een snelle(re) oplevering
Remmers Bouwgroep en MarQant Bouwmeesters hebben optimaal gebruik gemaakt van de gecombineerde disciplines van Van Berlo bij de realisatie van het nieuwe DC F300 op Borchwerf 2 in Roosendaal.

Een strakke planning van weiland tot ankerbout maakt deel uit van een snelle(re) oplevering

Remmers Bouwgroep en MarQant Bouwmeesters hebben optimaal gebruik gemaakt van de gecombineerde disciplines van Van Berlo bij de realisatie van het nieuwe DC F300 op Borchwerf 2 in Roosendaal. Dat betekende voor de bouwcombinatie één aanspreekpunt van weiland tot ankerbout.

In totaal omvat het DC in Roosendaal 15.852 m2 aan vloeroppervlakte, opgesplitst in twee secties, en twee kantoren van 880 m2 en 443 m2. Van Berlo werd al in een vroeg stadium bij het project betrokken om zijn licht te laten schijnen op onder meer de funderingsconstructie van de vloeren, de twee laadkuilen en de docks. “De fundering van het DC zelf zat in de scope van de bouwcombinatie, de ‘rest’ werd aan ons uitbesteed”, zegt Michiel van Zon, technisch commercieel adviseur bij Van Berlo. “We hebben gekozen om de vloeren en de grote laadkuil te funderen op onze eigen Mini Vibropalen. Het systeem kenmerkt zich door een hoog draagvermogen en een hoge uitvoeringssnelheid, en maakt de nodige optimalisaties in het uiteindelijke vloerontwerp mogelijk. Dat laatste is weer te danken aan de geïntegreerde aanpak van Van Berlo.”

Van Berlo werd al in een vroeg stadium bij het project betrokken om zijn licht te laten schijnen op onder meer de funderingsconstructie van de vloeren, de twee laadkuilen en de docks.

Toegevoegde waarde

Na het heien van de Mini Vibropalen door Van Berlo Funderingstechnieken kon de bouwcombinatie aan de slag met het realiseren van de fundering van het DC zelf. “Ook hier hebben we onze toegevoegde waarde volop kunnen benutten”, erkent Van Zon. “Het plaatsen van de prefab dockconstructie en het realiseren van de aansluiting op de fundering van het gebouw sloot qua planning namelijk naadloos aan. Vervolgens hebben we beide laadkuilconstructies gemaakt van 318 en 915 m2 inclusief goten, aanrijdverzwaring en keerwanden. Het vroegtijdig realiseren van de laadkuil bracht voor de bouwcombinatie de nodige voordelen met zich mee. Zo had men onder meer de beschikking over een ‘droge vloer’ voor de opslag van materiaal, zoals de staalconstructie en beplating van het distributiecentrum. De kleinste laadkuil steunt overigens af op prefab heipalen vanwege de geringe afmetingen, terwijl de grotere laadkuil wel op onze eigen Mini Vibropalen is gefundeerd.”

In totaal omvat het DC in Roosendaal 15.852 m2 aan vloeroppervlakte.

Verschillende vlakheidseisen

Eenmaal wind- en waterdicht heeft Van Berlo in een tijdsbestek van tien werkdagen alle vloeren gerealiseerd. “Het gaat om vloeren met verschillende vlakheidseisen”, legt Van Zon uit. “Zo is er een vloer van 2.358 m2 gerealiseerd met traditionele wapening conform vlakheidseis DIN 18202 zeile 4, een Duitse norm, en is daarnaast een vloer van 8.344 m2 supervlak uitgevoerd volgens DIN 15.185. De expeditievloeren zijn in beide gevallen uitgevoerd volgens de norm DIN 18202 zeile 4 en omvatten in totaal 3.650 m2. Vervolgens hebben we ook de kantoorvloeren en de bijna 1.100 m2 aan mezzaninevloeren voorzien van gewapende druklagen en monolitisch afgewerkt. Alle vloeren komen bij ons van de tekentafel en zijn zo efficiënt mogelijk ontworpen en berekend, en waar nodig aangepast op bijvoorbeeld de positie van de stellingen.” 

Inmiddels zijn er ook twee huurders gevonden voor beide warehouses. Kabelgroothandel Cable Partners betrekt het kleinste deel van het warehouse met een 3-laags kantoor. Dierenwinkel Medpets betrekt het grootste warehouse, met mezzanine en 2-laags kantoor. De verwachte oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van dit jaar. Van Zon kijkt terug op een goed verlopen project en een zeer prettige samenwerking met de bouwcombinatie. Dat is wederzijds. Gerard van Overveld, projectleider bij het project namens de bouwcombinatie, is uitermate tevreden over de samenwerking en specifiek over de voorbereiding, de uitvoering en het uiteindelijke resultaat. “Het volgende project zit alweer in de pijplijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details