Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een bijzonder project aan het water

Een bijzonder project aan het water

Project Aan het Water is een ambitieus project van circa 20.000 m2 op een unieke locatie. BAM Bouw en Techniek is in opdracht van Nijkerk Holding gestart met de bouw van het project. “We werken graag mee aan projecten waar we van toegevoegde waarde kunnen zijn”, vertelt Rik Schepers, projectleider van dit project vanuit BAM. Voor opdrachtgever Nijkerk Holding was het een mooie uitdaging. “Hoe maak je een gebouw dat nog aantrekkelijker is dan andere gebouwen?”, aldusCoen Fortuyn, projectontwikkelaar bij Nijkerk Holding.

De begane grond biedt met een hoogte van 7 meter ruimte voor lobby’s en restaurants.

Project Aan het Water is een project in Overamstel, een gebied binnen de ring van Amsterdam dat flink in ontwikkeling is. “De omgeving moet een woon- en werkgebied worden met ruimte voor groen, dit project is daar echt op afgestemd”, vertelt Fortuyn. De gemeente heeft een ontwikkelkader gemaakt met een toekomstvisie voor dit gebied. “Het is een van de weinige gebieden binnen de ring van Amsterdam, zo dicht bij het centrum, dat nog niet volledig is ontwikkeld.” De omgeving, die voorheen vooral was ingericht voor bedrijven, moet nu worden omgetoverd tot woon- en werkgebied. “De locatie is uniek zo aan het water en de omgeving is geschikt. Perfect voor een kantoorgebouw als deze. Het moet een gebouw zijn waar mensen graag willen werken”, gaat Fortuyn verder.

Nijkerk Holding richt zich op de projectontwikkeling van nieuwbouw en herontwikkeling om zelf in de verhuur te houden, echt voor de lange termijn. “Het moet daarom een kwalitatief goed project zijn, dit is daar een goed voorbeeld van”, vertelt Fortuyn. Schepers sluit zich daar bij aan: “We werken met hoogwaardige materialen en ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel.”

Meer dan standaard

“De kwaliteit van het gebouw is meer dan standaard”, zegt Schepers. Fortuyn gaat verder: “De locatie aan het water, de hoogwaardige materialen zoals de gevelbekleding, de houten plafondafwerking van de balkons en de vrije hoogte van 2,9 meter: je ziet het terug in alle gemaakte keuzes. Alle kantoorruimtes beschikken over een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon. Het project krijgt ook nog een grote binnentuin.”

Alle kantoren staan in verbinding met een balkon.

Project Aan het Water startte in de loop van vorig jaar. Ondertussen is de bouw in volle gang, maar niet zonder de nodige uitdagingen. “Het werken met hoogwaardige materialen vraagt altijd wat extra aandacht”, zegt Schepers. Fortuyn: “Om een uniek gebouw neer te zetten, moeten alle details tot in de kleinste puntjes worden uitgewerkt. Niks mag tussen wal en schip vallen.”

“De plannen voor het gebouw voldoen ook aan de BENG-eisen en we richten ons op het behalen van een BREEAM-certificaat. De hoge duurzaamheidseisen hebben veel impact op het project, een goede samenwerking vanaf het begin is daarom erg belangrijk.” Schepers: “In de beginfases van een project kijk je hier al naar. Tijdens de bouw doen we constant checks op dat duurzaamheidsonderdeel.”

Een succesvolle samenwerking

Dit kantoorgebouw, dat naar verwachting medio 2024 opgeleverd moet worden, is niet het eerste project waar BAM Bouw en Techniek en Nijkerk Holding samen bij betrokken zijn. “Eerdere projecten met BAM zijn goed verlopen. Voor een project van dit kaliber wisten we dat we aan BAM als aannemer een goede hebben”, aldus Fortuyn. De twee partijen begrijpen elkaar op veel facetten van het project goed. “De duurzame materialen, de rol van kwaliteit en details; BAM en Nijkerk denken daarin hetzelfde”, vertelt Schepers. In denk- en werkwijze dus een succesvolle samenwerking. 

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Nijkerk Holding BV
  • Architect Moka architecten
  • Constructeur Pieters
  • Aannemer BAM
  • Installatieadviseur ImWess
  • Bouwfysisch / BREEAM adviseur Peutz
  • Installaties Klimaatservice Holland en Van den Pol Elektrotechniek
  • Bouwperiode 2023 – mei 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details