Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame koudetechnieken voor Hessing Supervers
Installatietekening van de koudetechnieken.

Duurzame koudetechnieken voor Hessing Supervers

In Horst aan de Maas, Greenport Venlo, wordt druk gebouwd aan de nieuwe, hypermoderne productielocatie voor Hessing Supervers. In de ca. 65.000 m2 BVO grote nieuwbouw worden de modernste en meest duurzame installatietechnieken slim geïntegreerd. Inclusief de koudetechnieken. VHI Koudetechniek B.V. is verantwoordelijk voor het advies, ontwerp en de realisatie van deze koudetechnieken. Van de koeling en ventilatie van de gekoelde werk- en opslagruimtes tot en met de ijswaterkoeling.

VHI Koudetechniek B.V. is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, implementeren, servicen en onderhouden van koelinstallaties gericht op de levensmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en logistieke/distributie-industrie. “Voor de ruimtes waar groentes en maaltijdsalades worden gesneden, samengesteld en verpakt leveren en installeren wij 34 luchtbehandelingskasten van gezamenlijk 340.000 m3/h, die de vers aangezogen buitenlucht terugkoelen, filteren en middels UV-C-licht desinfecteren”, vertelt Bart van Helmond, directeur/eigenaar van VHI Koudetechniek B.V. “De verse luchtventilatie wordt CO2-gestuurd, waardoor optimale en stabiele klimaatcondities perfect hand in hand gaan met een minimaal energieverbruik. Wanneer de ruimtes worden gereinigd, dan wordt extra buitenlucht aangezogen, verwarmd, ingeblazen en afgezogen, om te garanderen dat het vocht zo snel mogelijk verdwijnt.”

Efficiënt gebruik van restwarmte

In de (tijdelijke) opslagruimten installeert VHI Koudetechniek B.V. losse luchtkoelers met een koelvermogen van 6.000 kW, een efficiënte warmtewisselaar en – in de meeste gevallen – een UV-C desinfectiesysteem. “Daarnaast leveren wij twee ijswatertanks van 300.000 liter om de verse groentes te spoelen en af te koelen”, aldus Van Helmond. “Tot slot leveren wij een aantal warmtepompen om het gebouw en proceswater te verwarmen. Hierbij wordt actief gebruik gemaakt van de restwarmte die vrijkomt uit het koelproces.”

3D/BIM

In november is VHI Koudetechniek B.V. met de uitvoering gestart. “In de voorbereidende fase hebben we al onze installaties uitgewerkt in 3D/BIM en afgestemd en geclasht met onze opdrachtgever Bouwbedrijf van de Ven, de W- en E-installateur, de sprinklerleverancier en andere relevante partijen”, vertelt Van Helmond. “Hierdoor wordt een soepele uitvoering, met minimale doorlooptijden en faalkosten geborgd. Wij zien het verloop van het project dan ook vol vertrouwen tegemoet.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details