Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame installatietechnieken voor Bleizo Logistics Centre
Het Bleizo Logistics Centre in Bleiswijk.

Duurzame installatietechnieken voor Bleizo Logistics Centre

Het dc zal circa 43.000 m² warehouse, 2.700 m² kantoorruimte en 3.700 m² mezzanine omvatten, evenals 50 laad- en losdocks en ongeveer 300 parkeerplaatsen. Het project wordt gerealiseerd volgens de BREEAM-NL ‘Very Good’ kwaliteits- en duurzaamheidseisen. De installaties van Barth Installatietechniek, onderdeel van de Barth Groep, leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

In onderaanneming van Cordeel Nederland realiseert Barth Installatietechniek alle elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire installaties in het Bleizo Logistics Centre. “Na een intensieve voorbereiding is half november de uitvoering gestart”, vertelt projectleider Erik Lugtenburg. “Voor de warmteopwekking plaatsen wij twee lucht/water-warmtepompen op het dak van de nieuwbouw. Als afgiftesysteem in beide warehousedelen (A en B) is gekozen voor watergestookte luchtverhitters, terwijl de kantoordelen worden voorzien van vloerverwarming. Door de stralingswarmte van de vloer te combineren met de snelheid van luchtverwarming (VRF-systeem) worden een optimaal comfort én een minimaal energieverbruik geborgd. De twee kantoordelen krijgen elk hun eigen luchtbehandelingskast, waarop tevens een warmtepomp wordt aangesloten.”

Barth Installatietechniek realiseert alle elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire installaties in het nieuwe en hypermoderne distributiecentrum.

Op het dak van de nieuwbouw komen 148 zonnepanelen. Ook installeert Barth Installatietechniek 20 laadpalen. “Voor de verlichting is gekozen voor LED lichtlijnen in de hallen en LED inbouwspots en inlegarmaturen in de kantoren”, aldus Lugtenburg. “De armaturen aan de raamzijde worden voorzien van daglichtregelingen, waardoor flink op het energiegebruik kan worden bespaard.” Alle toiletgroepen krijgen een eigen afsluitklep in de waterinstallatie, die aan de verlichtingsinstallatie wordt gekoppeld. Hierdoor is waterverspilling door lekkende kranen of doorlopende toiletten niet aan de orde.   


Projectinfo

Draagkrachtige vloeren in voormalig poldergebied

Het nieuwe distributiecentrum van Bleizo in Bleiswijk wordt gebouwd op een greenfield-locatie in een voormalig poldergebied; een allesbehalve draagkrachtige ondergrond. Reden voor hoofdaannemer Cordeel om de complete ‘zorg’ over de industriële vloeren én de fundering uit te besteden aan Twintec.

“De goede (lees: draagkrachtige) bouwterreinen in ons land zijn aardig volgebouwd”, begint Jeroen Boers, Production Manager bij Twintec. “Er wordt steeds meer uitgeweken naar zogenaamde greenfield-locaties oftewel voormalige weilanden met overwegend klei- en veengronden, zeker boven de grote rivieren. Zo ook voor het nieuwe distributiecentrum van Bleizo in Bleiswijk. De uitdaging voor ons zat hem dan ook niet zozeer in het bereiken van de juiste vlakheid, maar in het realiseren van voldoende draagkracht, ook nog eens in een ‘natte’ periode (het najaar). Wij hebben daarom het complete traject verzorgd, van engineering en fundering tot aan het realiseren van de Twintec Ultimate hybride vloeren.”

Zowel het palenplan als de vloer is afgestemd op de beperkte draagkracht van de ondergrond, vervolgt Boers. “We zijn direct na de zomervakantie in 2020 begonnen met heien en leveren net voor Kerst 2020 op. Dan hebben we in totaal 11.500 HiSpeed VSD-palen aangebracht in lengtes variërend van 15 tot 18 meter. In januari starten we met de vloeren, in totaal 42.000 m², die we medio februari verwachten op te leveren. Het is met recht een project onder hoogspanning. Letterlijk en figuurlijk.”


Projectinfo

1.850 ton staal

Het nieuwe Bleizo Logistics Centre heeft een stalen ruggengraat. In opdracht van Cordeel ontwerpt, produceert en realiseert Hanse Staalbouw de complete staalconstructie. Maar liefst 1.850 ton staal komt eraan te pas. 

“We zijn in week 14 van dit jaar gestart met de detailengineering en net voor de zomervakantie begonnen met de productie van de staalconstructie”, zegt Tim Hoek van Hanse Staalbouw. “Door gestructureerd ‘vooruit’ te produceren, verzekeren we ons ervan dat de montage niet stagneert. De hele constructie wordt namelijk in een tijdsbestek van slechts 12 weken door ons gemonteerd en wordt begin 2021 opgeleverd.”

Sinds de oprichting van de ‘firma Hanse’ in 1907 is Hanse Staalbouw uitgegroeid tot een erkend staalbouwbedrijf en een begrip in de bouwwereld. “We zijn gespecialiseerd in de staalbouw van complete bedrijfspanden in zowel de agrarische, industriële als utiliteitssector.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details