Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam ruimtegebruik in optima forma
De modulaire wanden zijn niet alleen hyperflexibel en demontabel, maar vooral ook remontabel. Ze kunnen op tal van manieren worden (her)gebruikt.

Duurzaam ruimtegebruik in optima forma

Systeemwanden die meebewegen met de wensen van vandaag én morgen

Circulair bouwen is hot. Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan grondstoffen, energie en ecologie. Focus hierbij is een gesloten kringloop, waarin grondstoffen, producten en onderdelen zo min mogelijk waarde verliezen, duurzame energiebronnen worden aangewend en systeemdenken centraal staat. De systeemwanden van Maars Living Walls dragen hier als geen ander aan bij. De modulaire wanden zijn niet alleen hyperflexibel en demontabel, maar vooral ook remontabel. Ze kunnen op tal van manieren worden (her)gebruikt. Aan het eind van hun levensduur zijn de wandonderdelen bovendien eenvoudig te scheiden, waardoor zij nog beter gerecycled kunnen worden.

Uniek in het assortiment van Maars Living Walls zijn de room-in-room oplossingen, zoals Core en Cube.

“Een systeemwand is bij uitstek een verplaatsbaar product, dat uitkomst biedt in tal van projecten”, benadrukt Evert van den Enden, General Manager Netherlands bij Maars Living Walls. “Onder andere kantoorgebouwen, scholen, hotels, ziekenhuizen, laboratoria en cleanrooms worden veelal op stramienmaat ontworpen. Met onze wandsystemen spelen we hier uitstekend op in. Wij denken en bouwen met modules, die flexibele indelingen per 0.90, 1.80, 3.60 of 5.40 meter mogelijk maken. Ongeacht of een ruimte vergoot, verkleind of opgedeeld moet worden.” Alle Maars systeemwanden, raam- en deurelementen worden voorafgewerkt en in handelbare modules op het project aangeleverd, vertelt hij. “Ter plaatse hoeven alleen nog de klemprofielen tussen de afgewerkte vloer en plafondregel aangebracht te worden, waarna de panelen eenvoudig met klemstrips en clips in het profiel kunnen worden geklikt. Wanneer ruimtebehoeftes wijzigen, helpt onze serviceafdeling graag om raam- of deur­elementen uit te wisselen, openingen dicht te zetten en/of systeemwanden te verplaatsen.”

Maximale uitwisselbaarheid

In de ontwerpfase adviseert Maars Living Walls klanten om waar mogelijk een vaste plafondhoogte aan te houden, zodat een maximale uitwisselbaarheid van producten en onderdelen ontstaat. Niet alleen tussen verdiepingen, maar ook pandoverstijgend. “Al onze systeemwanden zijn eenvoudig te reinigen en niet krasgevoelig, waardoor zij jarenlang hun mooie uitstraling behouden. In combinatie met de uitwisselbaarheid bieden de wanden tot in lengte van jaren een duurzaamste oplossing.”

De systeemwanden hebben een esthetische levensduur van ca. 5 jaar, een economische levensduur van ca. 15 jaar en een technische levensduur van maar liefst 50 jaar. (Beeld: Denise Zwijnen)

Langdurig behouden

Circulariteit heeft voor Maars Living Walls tevens betrekking op het materiaalgebruik, vertelt Product Manager Sanneke Horstman-Peffer. “Bij de productie van onze systeemwanden worden zoveel mogelijk onderdelen geschroefd of geklemd in plaats van verlijmd, zodat eenvoudige de- of remontage mogelijk wordt. Alle materialen worden bovendien bewust gekozen. Zo werken we met minder vervuilende EPDM’s en wordt het gebruik van PVC tot een minimum beperkt.” Van den Enden: “Ons staal, glas en aluminium beschikt over een ruim percentage post-consumer en pre-consumer content. Daarmee sluiten we naadloos aan bij de Cradle-to-Cradle-ambities van veel bedrijven. De systeemwanden hebben een esthetische levensduur van ca. 5 jaar, een economische levensduur van ca. 15 jaar en een technische levensduur van maar liefst 50 jaar. Daarom denken we bij eventuele verbouwingen ook graag met onze opdrachtgevers mee over hoe de wanden – met een kleine aanpassing – behouden kunnen blijven. Bijvoorbeeld in een renovatieproject in Utrecht krijgt een deel van onze systeemwanden een esthetische upgrade. De panelen worden in het werk voorzien van een witte folie, waardoor ze weer als nieuw zijn.”

Voor een technologiebedrijf in Eindhoven heeft Maars Living Walls de systeemwanden op 12 ver­diepingen gedemonteerd, opgeknapt en weer teruggeplaatst. Hierbij is onder andere alle 12 mm gehard glas vervangen door isolatieglas, waarmee perfect aan de nieuwe geluidseisen wordt voldaan. “Ook een mooi voorbeeld is een financiële dienstverlener, waarvoor we in het verleden diverse kantoorvestigingen hebben uitgevoerd. Van Amsterdam tot Den Haag, Utrecht en Enschede. Enige tijd geleden zijn deze vestigingen gecentraliseerd. De systeemwanden van de afgestoten panden zijn door het bedrijf zelf gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen, waarna ze op de nieuwe locaties opnieuw zijn ingezet.” Bij het Paleis van Justitie in Den Bosch was een upgrade helaas niet mogelijk, vertelt Van den Enden. “Hier worden de Styleline gipspanelen niet weggegooid, maar na 22 jaar trouwe dienst geoogst, bewerkt en opnieuw in onze productie ingezet. Bijvoorbeeld als versteviging van de nieuwe staalpanelen.”

Room-in-room zónder stramienmaat

Uniek in het assortiment van Maars Living Walls zijn de room-in-room oplossingen, die een optimum in flexibel ruimtegebruik garanderen. “Met onze Core en Cube systeemwanden creëren gebruikers eenvoudig en in elke open ruimte een plek om rustig te kunnen (video)bellen, vergaderen of overleggen”, vertelt Sales Manager Xander Bernaards. “Omdat de systemen alleen aan de vloer worden bevestigd, stappen we af van de vaste stramienmaten van het gebouw. Bovendien kunnen de Core en Cube wanden eenvoudig verplaatst of aangepast worden wanneer ruimtebehoeftes veranderen. Dat is nog eens circulair! De systeemwanden zijn geschikt voor ruimtes van 1.20 x 1.20 tot 4 x 4 meter en kunnen volledig naar behoefte worden geschakeld, uitgebreid of opgedeeld. Bovendien kunnen alle Maars-systemen geïntegreerd worden, waardoor functionaliteit én esthetiek uitstekend samengaan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details