Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam, efficiënt eneenvoudig te monteren
Nieuwbouwwoning met een FHA-monoblock lucht/water-warmtepomp.

Duurzaam, efficiënt eneenvoudig te monteren

Monoblock warmtepomptechniek nu ook bereikbaar voor de projectenmarkt

Tijdens de ISH beurs in Frankfurt am Main pakte WOLF Energiesystemen grootst uit. Blikvangers in de stand waren een nieuwe, decentrale WTW-unit voor bestaande gemeenschappelijke ruimtes zoals vergaderzalen, gedeelde kantoren, onderwijsruimten en eetgelegenheden en een uitbreiding van de CHA-monoblockserie met een nieuw vermogen van 16/20 kW, evenals de nieuwe FHA-monoblock warmtepompserie. Met deze laatste serie speelt WOLF perfect in op een belangrijke vraag van de projectenmarkt, die op zoek is naar betaalbare en eenvoudig te installeren warmtepompen met een lage Global Warming Potential (GWP).

De FHA-monoblock werkt met het moderne en milieuvriendelijke koudemiddel R32 (GWP: 675).

WOLF Energiesystemen staat al enkele jaren bekend als een betrouwbare leverancier van split warmtepompen, waarmee woningen efficiënt en energiezuinig verwarmd en gekoeld kunnen worden. “Vanwege de veranderende regelgeving echter komen splitsystemen steeds meer onder druk te staan”, merkt Teamleider Verwarming Maarten Ouwehand. “De systemen moeten on-site gevuld worden met koudemiddel. Bovendien moeten in het veld verbindingen worden gemaakt, waardoor er altijd een (miniem) risico op koudemiddellekkage is. Om hiermee de strijd aan te gaan, introduceerden we al in 2019 de CHA-monoblock lucht/water-warmtepomp. De CHA-monoblock is ontwikkeld met oog op een eenvoudige en veilige installatie én lange termijn gebruik. Bovendien komen design en functionaliteit perfect samen. Waar de CHA zich met name focust op de high-end markt, komen de unieke eigenschappen en techniek met de introductie van de FHA-serie nu ook beschikbaar voor de projectenmarkt.”

Verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding

De FHA-monoblock lucht/water-warmtepompserie is bij uitstek geschikt voor seriematige nieuwbouw- en renovatieprojecten, vertelt Ouwehand. “Projectontwikkelaars en installateurs hebben keuze uit vijf monoblockmodellen met verschillende vermogens: de FHA-05/06 (6 kW), de FHA-06/07 (7 kW), de FHA-08/10 (10 kW), de FHA-11/14 (14 kW) en de FHA-14/17 (17 kW). Naar wens kunnen deze warmtepompen ook in cascade worden opgesteld, waarbij tot vijf FHA lucht/water-warmtepompen gekoppeld kunnen worden. Hierdoor zijn ook grote(re) vermogensvragen geen enkel probleem.” De monoblock bouwwijze maakt zowel verwarming, koeling als warmtapwaterbereiding mogelijk. Om een hoge warmtapwatercapaciteit en -comfort te borgen, kan de warmtepompunit gecombineerd worden met een 200 of 300 liter boilervat in een compacte torenopstelling (FHA-warmtepompcentrum). De WOLF Portal Server en WOLF Smart App maken eenvoudige monitoring op afstand mogelijk. “De FHA-serie is bovendien 100% Smart Grid-ready en kan dus aan een fotovoltaïsche (PV-)installatie gekoppeld worden. Hierdoor komt ook zelfvoorzienend wonen
binnen handbereik.”

Duurzaam, efficiënt en hygiënisch

De FHA-monoblock werkt met het moderne en milieuvriendelijke koudemiddel R32 (GWP: 675), dat tot 70% duurzamer en efficiënter is het veelgebruikte R410A (GWP: 2.088), vertelt Ouwehand. “Bovendien maakt dit koudemiddel hoge temperaturen tot 65°C mogelijk. Hierdoor kan de warmtepomp ook aangesloten worden op de bestaande woningradiatoren, mits de woning aan alle randvoorwaarden op isolatiegebied voldoet. Ook wordt hygiënische warmtapwaterbereiding mogelijk. Door het water in het buffervat bijvoorbeeld een keer per week op te warmen tot boven de 60°C, krijgt legionella geen kans om zich te vermenigvuldigen.”

Vanaf nu te bestellen

De FHA-serie wordt standaard geleverd in grijs, waardoor zij perfect aansluit bij de moderne woningarchitectuur. De monoblock warmtepompen zijn nu te bestellen. In Q3-2023 worden de eerste warmtepompen uitgeleverd. Ouwehand verwacht veel van de serie, die een belangrijk deel van de splitmarkt zal overnemen én interessante nieuwe kansen biedt voor de projectenmarkt. Hierbij vreest hij niet voor de berichtgeving van de media, waarin geschetst wordt dat de milieukosten van warmtepompen jarenlang te laag zouden zijn ingeschat. “WOLF herkent zich totaal niet in deze berichtgeving”, benadrukt hij. “Bij de ontwikkeling van onze producten zetten we heel bewust en hoog in op mens, milieu en materiaalgebruik. De genoemde koudemiddellekkages komen bij onze installaties absoluut niet voor. Bovendien maken wij gebruik van milieuvriendelijke (FHA-serie) en natuurlijke (CHA-serie) koudemiddelen, met een fors lagere milieu-impact dan het genoemde R410a. Gebruikers hoeven zich hier geen enkele geen zorgen over te maken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details