Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam bouwen met ’s werelds eerste circulaire kunststof kozijn
K-VISION ReFrame toegepast in het pilotproject in Amsterdam.

Duurzaam bouwen met ’s werelds eerste circulaire kunststof kozijn

Sinds 1969 is profine Nederland onder de merknaam K-VISION Kozijnen actief op de nieuwbouw- en renovatiemarkt met onderhoudsvriendelijke kunststof producten voor de buitenschil van gebouwen. Als onderdeel van de profine Group GmbH, wereldwijd marktleider op het gebied van kunststof profielen, focust het bedrijf nadrukkelijk op duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Qua bedrijfsvoering, werkwijze én producten. Het meest actuele bewijs daarvan vormt K-VISION ReFrame, ’s werelds eerste circulaire kunststof kozijn dat is samengesteld uit 100% gerecycled materiaal. Een revolutionaire vinding die architecten en bouwers optimaal in staat stelt hun circulaire doelstellingen te behalen, zónder concessies te hoeven doen op het gebied van kleur, vorm en stijl.

Standaard K-VISION profielen en K-VISION ReFrame profielen van 100% gerecycled materiaal.

profine Nederland maakt graag het verschil. Zeker qua duurzaamheid en circulariteit. Rondom het produceren en vermarkten van de K-VISION Kozijnen hanteert het Waardenburgse bedrijf dan ook met recht de slogan ‘Zicht op een betere wereld’. Bestaan de K-VISION kozijnprofielen standaard al uit duurzaam en deels gerecycled materiaal, met K-VISION ReFrame gaat de kozijnenfabrikant nog een flinke stap verder. “Na een intensief ontwikkeltraject van twee jaar hebben we dit revolutionaire 100% circulaire kunststof kozijn in 2020 voor het eerst toegepast tijdens een grootschalig renovatieproject in Amsterdam”, vertelt Jelmer Bijlsma, directeur van profine Nederland. “Een wereldprimeur die via verschillende andere projecten in vooral Nederland en Duitsland een glansrijk vervolg heeft gekregen. De interesse in de vinding, net als onze overige producten verkrijgbaar via een zorgvuldig opgebouwd netwerk van gekwalificeerde partners, is sterk groeiende.”

Uitblinken

De K-VISION ReFrame kozijnprofielen blinken in meerdere opzichten uit in duurzaamheid en circulariteit. “Ze staan voor een gesloten materiaalkringloop en dus een volledig behoud van natuurlijke hulpbronnen”, vervolgt Bijlsma. “Een echt USP, daar dit product dezelfde functionele eigenschappen bezit als conventionele kunststof kozijnen.” Maar daarbij blijft het niet. De kozijnprofielen kenmerken zich eveneens door een luxe UV-bestendig oppervlak, hoogwaardige technische eigenschappen en een hoge thermische isolatiewaarde. Bovendien zijn de kozijnen afgewerkt met profine’s innovatieve kleursysteem proCoverTec, dat zorgt voor een luxe, matte en hoogwaardige uitstraling en een perfecte UV-bestendigheid en IR-reflectie. Dit alles resulteert in een minimale levensduur van 50 jaar en draagt eraan bij dat de grondstoffen keer op keer gerecycled kunnen worden. 

Directeur Jelmer Bijlsma (midden) en Technisch Manager Henk Sprick (rechts) nemen de Rethink Award in ontvangst.

Waardering

Vanaf de introductie is K-VISION ReFrame al diverse loftuitingen ten deel gevallen. Zo ontving profine in 2020 als eerste systeemleverancier het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen, een certificaat dat opdrachtgevers de zekerheid geeft dat het circulaire proces bij hun afnemer is geborgd. Jongstleden juni werden Bijlsma en zijn mensen beloond met de prestigieuze Rethink Award in de categorie recycling. Met deze prijs beloont de Federatie NRK en PlasticsEurope Nederland de beste en meest effectieve producten en processen op het gebied van verduurzaming en circulariteit. “De vakjury was het er unaniem over eens dat we met K-VISION nadrukkelijk op de troepen vooruitlopen”, zegt Bijlsma trots. “Volgens het rapport sluit het product geheel aan bij deze generatie van bouwen: licht, duurzaam en onderhoudsarm. Welkome aspecten richting het bereiken van het ultieme doel: een circulair Nederland in 2050.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details