Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

De uitstraling van vroeger, met het gemak van nu

oorspronkelijk

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | Dekker Kozijnprojecten

23 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Met nieuwe gevelkozijnen en nieuwe dakkapellen valt de renovatie van de Van der Pekbuurt onder de grootschalige projecten. In dat geval komt al gauw de naam van Dekker Kozijnprojecten in beeld: gespecialiseerd in de planuitwerking, levering en montage van kozijnen, dakkapellen en gevelbeplating. 

Bij een eerdere renovatie werden de oorspronkelijke houten kozijnen in de Van der Pekbuurt vervangen door kunststof kozijnen. In het kader van het rijksbeschermd stadsgezicht worden de oorspronkelijke materialen en details nu in ere hersteld. Belangrijk hierbij is dat dit gebeurt in de lijn van het ontwerp van de oorspronkelijke architect, J.E. van der Pek.

“Dekker Kozijnprojecten werkt samen met producenten die de kozijnen – ook met een ingewikkelde detaillering – machinaal kunnen maken en kant-en-klaar op tijd kunnen aanleveren”, vertelt Patrick de Jong, projectcoördinator van Dekker Kozijnprojecten. “In dit geval gaat het om fraaie dieptekozijnen met de uiterlijke kenmerken van schuiframen, maar uitgevoerd als draaikiepkozijn. Zo wordt de uitstraling van vroeger gecombineerd met het gemak van nu. De prefabricage van de dakkapellen gebeurt in onze eigen werkplaats. Tot nu toe loopt het project voorspoedig. Onze gespecialiseerde montageteams zijn zeker gericht op efficiëntie, maar wat dit project ook heel boeiend maakt is het specifieke stuk vakmanschap dat we kunnen inzetten om de gevels en dakkapellen hun oude charme terug te geven.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details