Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Hoogsteder | Bleiswijk

DC Hoogsteder | Bleiswijk

Groenten- en fruitspecialist Hoogsteder Groep heeft haar intrek genomen in een nieuw distributiecentrum op het Prisma Bedrijvenpark te Bleiswijk. De totale geprefabriceerde betonconstructie – in totaal 4.000 ton beton – werd in zes weken gemonteerd.

In het nieuwe distributiecentrum heeft groenten- en fruitspecialist Hoogsteder alle commerciële en logistieke activiteiten onder één dak. Hierdoor kan zij efficiënter werken. Met de extra ruimte is zij voorlopig weer klaar voor de toekomst. Het nieuwe distributiecentrum is voorzien van een laadkuil van circa 3.000 m², een distributiecentrum van circa 8.000 m² en een kantoor van zo’n 1.800 m². Gezien de relatie tussen ontwikkelaar/opdrachtgever WDP en Willy Naessens Nederland, met een uitgebreide ervaring in de bouw van distributiecentra, werd deze laatste als vanzelf de aannemer van het project. 

Specialist in prefab beton
De uitdaging voor Willy Naessens zat niet in de bouwtechnische kant van het project. De constructie van het distributiecentrum bestond geheel uit geprefabriceerd beton en dat is haar specialisme. “We zijn de Nederlandse afdeling van Willy Naessens Industriebouw, afkomstig uit België”, vertelt Sjaak Batenburg, uitvoerder van Willy Naessens Nederland. “We hebben eigen constructeurs, tekenaars, elf betonfabrieken en diverse eigen montageploegen. Voor distributiecentrum Hoogsteder waren we verantwoordelijk voor het ontwerp, de tekeningen, de productie en de montage.”

DC Hoogsteder

Montagefilm
Maar zelfs voor een geroutineerd prefab betonleverancier als Willy Naessens was de periode van 30 weken een uitdaging. Zij moest alle zeilen bijzetten om de deadline te halen. “In de eerste week zijn we onmiddellijk gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Tegelijkertijd zijn we begonnen met het opnemen van een montagefilmpje. Hierop konden alle betrokken partijen zien hoe en vanuit welke hoek het project werd aangepakt. Op het filmpje waren bovendien alle elementen gemerkt met functie – bijvoorbeeld ‘ligger’ of ‘kolom’ – en de dag en tijd waarop het element gemonteerd moest worden. Zo zag de productieafdeling wanneer het geleverd moest worden en de twee montageploegen zagen wanneer het geplaatst moest worden.”

DC Hoogsteder

Strakke planning
“De planning was strak en natuurlijk realiseerden we ons dat er niks fout mocht gaan”, vertelt Batenburg verder. “Maar dankzij de inzet van alle partijen en de goede samenwerking hebben we de deadline gehaald. We hebben vanaf het eerste moment twee montageploegen ingezet. De winter was zacht; deze verliep zonder vorstverlet. Hierdoor kon de betonvloer zonder problemen worden gestort, ook al was het hartje winter. Er kwamen nauwelijks wijzigingen in het bestek. En ten slotte werken we al jaren met dezelfde, vaste ketenpartners. Deze zijn een verlengstuk van ons bedrijf en altijd bereid om voor ons een stapje extra te zetten als dat nodig is. Dankzij deze factoren is het een heel plezierig werk geworden.”

Inmiddels zijn alle betonelementen van het project Hoogsteder in Bleiswijk gemonteerd. De kozijnen en het glas zijn geplaatst en Hoogsteder is bezig met de inrichting van het pand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details