Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Circulaire en onderhoudsvrije gevelbekleding
Bij Erasmusveld is ruim 8.500 m2 aan Neolife-gevelbekleding van het type Cover 6 in de kleuren Sand en Night verwerkt.

Circulaire en onderhoudsvrije gevelbekleding

Een duurzame, klimaatbestendige en ecologische nieuwe woonwijk in Den Haag, dat is het uitgangspunt van Proeftuin Erasmusveld. En daar hoort natuurlijk ook een passende gevelbekleding bij. Heren 5 Architecten koos daarom voor Neolife van LJ Solutions. Het natuurzuiver houtcomposiet is onderhoudsvrij en circulair: na verloop van tijd kun je de panelen volledig hergebruiken of zelfs tot drie keer upcyclen. Al het Neolife-snijafval is dan ook opgehaald via Neo Collect.

Al in juli 2021 werd het eerste contact gelegd met LJ Solutions. “De architect wilde onwijs graag Neolife toepassen”, begint Roel Tromp van LJ Solutions. “Als duurzaamheidsadept prees hij het circulaire gedachtegoed en de uitstraling van het gevelmateriaal. Het is bovendien onderhoudsvrij en heeft dezelfde uitstraling als een houten gevel. Bij dit soort projecten denken wij graag mee vanaf het ontwerp tot aan de montage. Daar maken we graag tijd voor en nemen we ook de tijd voor. Zodoende hebben we de mock-up bij de steenleverancier (de plint van de woningen is uitgevoerd in baksteen, red.) uitgebreid met onze Neolife gevelbekleding in verschillende smaken. Op die manier kon men een afgewogen
keuze maken.”

Fantastisch resultaat

Dienend zijn aan opdrachtgevers, dat is wat LJ Solutions typeert en ook in dit project weer heeft bewezen. “Wij gaan heel ver in onze dienstverlening en dat wordt gewaardeerd”, zegt Tromp. “Aanvankelijk werden er twee brandklassen vereist voor dezelfde gevel. Neolife was voor alle gevels voorgesteld. Uiteindelijk is na veel onderzoek consensus bereikt op één type van Neolife. Bij dit project gaat het om ruim 8.500 m2 aan gevelbekleding van het type Cover 6 in de kleuren Sand en Night. Net als bij alle andere projecten hebben we ook het montagebedrijf in het voorbereidingstraject meegenomen.

We zijn betrokken vanaf het ontwerp tot aan de montage en zorgen voor een praktische uitwerking en technische omschrijving. Op die manier is een fantastisch eindresultaat gegarandeerd tot in lengte van jaren.”

Al het Neolife-snijafval bij Erasmusveld is opgehaald via Neo Collect. “De gevelbekleding wordt nieuw geleverd in grote houten kisten. We vragen het montagebedrijf om al het snijafval in die kisten te deponeren. Met Neo Collect halen wij de kisten weer op. Ze gaan in een volle vracht terug naar de fabriek in Frankrijk en worden ook hergebruikt. Het snijafval wordt vervolgens geüpcycled als grondstof voor nieuwe Neolife-producten. En zo maken we ook met het snijafval de cirkel rond en gaat er niets verloren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details