Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

Casco’s snel op hoogte met prefab beton

Voor de ruwbouw van de Koningslinde, Zilverlinde en Witte Linde in Rijswijk heeft Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling de expertise ingeroepen van MBS Cascobouw.

DJI_0641
Van links naar rechts: Koningslinde, Zilverlinde en Witte Linde. In totaal levert MBS Cascobouw voor het project de Linden circa 1.100 prefab elementen.

22 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het bedrijf uit Soest is inmiddels klaar met de Zilverlinde en hoopt de ruwbouw van zowel de Koningslinde als Witte Linde rond de bouwvak af te ronden. Beide gebouwen tellen dertien verdiepingen. 

MBS Cascobouw past bij dit project ook de laatste technieken toe om de breedplaatvloeren veilig te monteren.

Dit project wordt verzorgd in een bouwteam met de opdrachtgever op basis van categorie 5. Dit betekent dat MBS Cascobouw de engineering, de productie en de uitvoering van alle raakvlakken tussen de prefab elementen, de in het werk gestorte balken en wanden van de parkeergarage realiseert, even als de engineering, de productie, het vlechtwerk, de montage en de afstorting van de breedplaatvloeren.

Expert in ruwbouw betoncasco’s

MBS Cascobouw maakt deel uit van de MBS Groep. MBS Groep staat bekend om innovatieve en creatieve (prefab) betonoplossingen. Binnen de organisatie heeft MBS Cascobouw zich gespecialiseerd in het realiseren van de totale ruwbouw van betoncasco’s. De aannemer wordt volledig ontzorgd. 

Het project is in BIM ontworpen. Willem Keuken, projectleider van MBS Cascobouw: “Voor dit project was het ontwerp bedacht in een in-situ betoncasco. In samenwerking met Van Boxsel Engineering hebben we het ontwerp aangepast naar een prefab betoncasco. Dat levert vooral in de bouwsnelheid aanzienlijke winst op. Verder nemen we zaken als logistiek, manier van werken en optimale indeling van wanden mee in onze overwegingen. We hebben alle kennis in huis om al vanaf de ontwerpfase meerwaarde te leveren aan het bouwproces. Daarnaast hebben we onze slagkracht op de bouwplaats te danken aan onze ervaren medewerkers en de fabriek in Vianen, waardoor ons proces voorspoedig verloopt.”

Nieuwe technieken in montage

Bij de montage wordt gebruik gemaakt van een omloopsteiger. Deze steiger wordt gebruikt als randbeveiliging voor de vloeren. MBS Cascobouw past bij dit project ook de laatste technieken toe om de breedplaatvloeren veilig te monteren. Hiervoor is een losvlonder gebouwd en gaan de vloerplaten beveiligd omhoog. Voor de ondersteuning van de balken worden PAL-torens gebruikt en de ondersteuning van de vloeren gebeurt met stempels. Voor de liftschachten worden doorvalvlonders toegepast, zodat ook hier de veiligheid voor de medewerkers wordt gewaarborgd. 

Bewonerswensen afstemmen op de productie

MBS Cascobouw levert voor project ‘de Linden’ circa 1.100 prefab elementen, waaronder voornamelijk wanden en kolommen. Deze worden in de fabriek al voorzien van leidingen en centraaldozen. Keuken: “Bewonerswensen zijn door onze engineering in de elementen meegenomen en afgestemd op de productie.” Volgens hem krijgt prefab beton een steeds groter aandeel in de bouw. “Tijdens de ontwerpfase wordt steeds vaker gekozen voor dit bouwsysteem. De efficiëntie tijdens het bouwproces en de bouwsnelheid van het prefab systeem maken de keuze om het ontwerp prefab uit te voeren, interessanter. Ook kan gemakkelijk afgestemd worden op de bewonerswensen en speciale eisen van de klant.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details