Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Cartesiusdriehoek bouwt Steigerloos® met prefab gevelelementen

Cartesiusdriehoek bouwt Steigerloos® met prefab gevelelementen

WEBO | Steigerloos® Bouwen is op dit moment volop bezig met de productie en montage van de Steigerloos® gevelelementen voor Spoorblok Cartesiusdriehoek (blok A t/m F). De HSB-elementen worden in de fabriek compleet voorzien van kozijnen en gevelbekleding (minerale gevelstrips en Fraké). Het deelproject van Wessels Zeist bestaat uit 242 woningen, verdeeld over 6 geschakelde bouwblokken.

Eén van de uitdagingen bij dit project is dat de Steigerloos® elementen ingekocht zijn op het moment dat de betoncasco’s al stonden. WEBO | Steigerloos® Bouwen heeft hiervoor aangepaste details ontwikkeld, zodat de complete elementen op een efficiënte wijze gemonteerd kunnen worden, zonder steigermateriaal. Ook het werken met diverse gevelafwerkingen en overkragende penanten brengen uitdagingen met zich mee die goed ondervangen kunnen worden met Steigerloos® Bouwen.

Gemonteerde elementen op de bouwplaats

Gevarieerde gevelarchitectuur

Door de unieke ontwerpen heeft ieder blok een andere uitdaging. Bij blok A zijn er bijvoorbeeld uitkragende penanten toegepast die de dilataties tussen de elementen verbergen. Zowel bij blok A, B als D zijn de elementen per verdieping door gestapeld, waardoor de toleranties minimaal zijn.

Montage tussen vloerdelen

Bij blok B en C ligt de gevel iets terug in het casco en zijn vooraf de uitkragende balkons gemonteerd. WEBO | Steigerloos® bouwen paste de details hierop aan, zodat de elementen met speciale hijsgereedschappen tussen de vloerdelen gemonteerd kunnen worden.

Thermisch gemodificeerd Fraké

De nieuwe wijk krijgt een groen karakter, waarbij de diverse blokken een gevarieerde gevelarchitectuur krijgen. Zo is er bij blok B, E en F gekozen om Fraké als gevelbekleding toe te passen op de prefab gevelelementen. Blok B heeft een open gevelstructuur en E en F juist een dichte structuur. Fraké is een hardhoutsoort met een hoog duurzaamheidsgehalte en daardoor uitermate geschikt om als gevelbekleding toe te passen. Om de gevelbekleding verder te verduurzamen, is het hout thermisch gemodificeerd en brandvertragend geïmpregneerd.

Steigerloos® element in de fabriek met steenstrips en Fraké

Voordelen Steigerloos® Bouwen

  • Maximale bouwtijdverkorting
  • Geen steigermateriaal
  • Hoogbouw en binnenstedelijk
  • Brandklasse B

Op de hoogte blijven van dit project?

Benieuwd naar de voortgang van dit bijzondere project? Binnenkort volgen er meer beelden van de montage! Volg WEBO op LinkedIn en bekijk de projectpagina op de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details