Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bredenoord Apeldoorn | Nieuwbouw moet bedrijfsprocessen nog efficiënter maken

Bredenoord Apeldoorn | Nieuwbouw moet bedrijfsprocessen nog efficiënter maken

Eind 2019 zal Bredenoord, de specialist in het leveren van tijdelijke en mobiele energievoorzieningen uit Apeldoorn, een nieuw pand in gebruik nemen. Het ontwerp en de engineering van de nieuwbouw zijn van de hand van architectenbureau Palazzo. In een bouwteam samen met bouwbedrijf Nikkels werd een plan ontwikkeld voor een nieuwe hal van ca. 5.000 m² met aanpalende hoofdzetel van 2.100 m² op een site met een totale oppervlakte van 65.500 m². Het logistieke centrum wordt het nieuwe visitekaartje van de firma. De hal zal de bedrijfsprocessen nog efficiënter laten verlopen. In de toekomst zullen ook de bestaande gebouwen een make-over krijgen.

Bredenoord heeft internationaal een sterke reputatie als specialist in het leveren van tijdelijke en mobiele energievoorzieningen. Het familiebedrijf, dat intussen meer dan 80 jaar bestaat, is de laatste jaren gestaag gegroeid en telt meer dan driehonderd werknemers in verscheidene vestigingen in Nederland, Duitsland en Denemarken. Om de verdere groei te ondersteunen en klanten optimaal te bedienen, was uitbreiding van het hoofdkantoor noodzakelijk. “Kenmerkend voor de huidige tijd is dat je ’s morgens een pakje bestelt en dat ’s avond al in huis hebt. Het is de uitdaging om ook altijd en overal op korte termijn stroomoplossingen te kunnen aanbieden. Het logistieke proces speelt daarbij een cruciale rol. Bovendien is innovatie ook op het gebied van energie één van de kernbegrippen. Door te investeren in de uitbreiding van de faciliteiten kan Bredenoord haar bedrijfsprocessen nog efficiënter maken en ruimte vrijmaken om met multidisciplinaire teams duurzame energieoplossingen te ontwikkelen”, vertelt Thom Kuipers van architectenbureau Palazzo. “De realisatie van dit project heeft echter heel wat voeten in de aarde gehad. Onze eerste gesprekken dateren al van 2011, de eerste ideeën nog van veel vroeger. We hebben eerst studies en plannen gemaakt om de bestaande gebouwen uit te breiden, maar vorig jaar werd toch beslist om een volledige nieuwbouw te realiseren. Bovendien was het niet zo evident om uit te breiden op de bestaande site. Er liep immers een weg over de grond die onder de A1 doorliep. Na heel wat besprekingen met de gemeentes Apeldoorn en Voorst, de provincie en het Waterschap en Rijkswaterstaat kon dit dossier uiteindelijk positief afgerond worden.”

Kantoorgebouw en bedrijfshal

Meer dan vijftien jaar na de eerste schetsen wordt nu het nieuwe pand van Bredenoord opgetrokken. Architectenbureau Palazzo met vestigingen in Duiven, Holten en Amerongen is binnen het bouwteam met bouwbedrijf Nikkels en opdrachtgever Bredenoord verantwoordelijk voor het tekenen van de schetsen en ontwerpen, het aanvragen van de nodige vergunningen, het realiseren van de uitvoeringstekeningen en de opvolging en coördinatie van de werken. “Het nieuwe kantoorgebouw moet het visitekaartje van de firma worden. In een volume met drie bouwlagen zijn naast de kantoren ook de receptie voor de bezoekers, vergaderzalen, sanitaire ruimtes en kantine ondergebracht. De uitnodigende gevel is opgebouwd uit metselwerk, omgeven door een kader in aluminium, waardoor het gebouw nauw aansluit bij de aangrenzende bedrijfshal met een gevel in staalplaten met verschillende profielen”, licht de architect toe. “De inrichting van de hal moet de bedrijfsprocessen optimaliseren. De stroomoplossingen die terugkeren van de klanten worden aan de linkerkant van het gebouw gelost. Na het reinigen, controleren en eventueel repareren worden de systemen aan de rechterzijde van het gebouw getest, in stock geplaatst of verstuurd naar een andere klant.” 

Kijken naar de toekomst

Innovatie op energiegebied is een belangrijk thema voor het 80-jarige bedrijf. In het nieuwe pand zijn meer mogelijkheden om met multidisciplinaire teams duurzame energieoplossingen te ontwikkelen, bijvoorbeeld energieopslag en hybride systemen. Intussen krijgt het bestaande gebouw een volledige upgrade, waardoor ook deze kantoren en werkplaatsen zullen voldoen aan de meest actuele eisen op het gebied van onder meer werkcomfort.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details