Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouwtijdverkorting met HSB-elementen, inclusief kozijnen

Bouwtijdverkorting met HSB-elementen, inclusief kozijnen

WEBO biedt de mogelijkheid om HSB-elementen standaard te leveren met kozijnen conform de BENG- of NOM-norm. Dat levert niet alleen maximale bouwtijdverkorting op, maar biedt ook veel mogelijke combinaties. Zo werden bij het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen de HSB-elementen gecombineerd met het duurzame en onderhoudsarme HoutAlu-Kozijn®.

Bouwen aan de toekomst

Wie bouwt met Houtskeletbouw-elementen, bouwt aan de toekomst. HSB-elementen maken het namelijk mogelijk om snel én duurzaam te bouwen. Uniek aan WEBO is dat de HSB-wanden in de fabriek door middel van een geautomatiseerd productieproces voorzien kunnen worden van kozijnen. Eenmaal ter plaatse op de bouwplaats, hoeven deze elementen alleen nog maar verankerd te worden. Dat levert veel tijdswinst op voor de bouwer en voorkomt faalkosten. Tevens is de woning in een korte tijd wind- en waterdicht.

Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs, Antwerpen

De kracht van combinaties

Onlangs publiceerde WEBO de whitepaper ‘De kracht van combinaties’, waarin alle voordelen van HSB-elementen in combinatie met kozijnen worden toegelicht. Deze kunt u gratis downloaden via de website van WEBO.

Nieuwbouw, renovatie en transformatie

De HSB-elementen van WEBO worden zowel toegepast bij nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. Door de slimme isolatietechnieken voldoet u eenvoudig aan BENG en zelfs aan NOM. Bovendien leveren houtskeletbouwelementen een belangrijke bijdrage aan de brandveiligheid van een gebouw. Zo kan WEBO elementen realiseren die 30 minuten of zelfs 60 minuten brandwerend zijn.

Gran Partita, Amersfoort

Het Gran Partita te Amersfoort is een woontoren die bestaat uit acht bouwlagen. WEBO realiseerde de HSB-elementen inclusief kozijnen volgens de BENG-norm.

Voordelen

Gebouwen worden een stuk efficiënter gerealiseerd met HSB-elementen en houten kozijnen. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Maximale bouwtijdverkorting en minder faalkosten
  • RC-waardes tot wel 8,0
  • Projecten engineeren vanuit BIM
  • Hout is het enige materiaal dat CO2 opslaat en dus een duurzame keuze

Meer weten? Vraag dan hier meer informatie aan of neem contact op om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details