Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
AutoTURN Online in Vectorworks: zo werkt het

AutoTURN Online in Vectorworks: zo werkt het

Draaicirkels van voertuigen zijn een belangrijk voor professionals in de architectuur- en landschapsbranche. Als ontwerper moet je rekening houden met de juiste vrije ruimte in en rond gebouwen, laad- en loskades, brandgangen, rijwegen en parkeerplaatsen.

Dankzij de integratie van AutoTURN Online in Vectorworks is dat heel wat eenvoudiger geworden. Iedereen die ooit zijn wagen in of uit een smalle parkeerplaats probeerde te manoeuvreren, zal je eeuwig dankbaar zijn.

AutoTURN

AutoTURN Online is een hulpmiddel voor de analyse van het rijpad en de draaicirkels van voertuigen. Dankzij de integratie in Vectorworks bespaar je tijd en geld omdat je fouten in je ontwerp in een vroeg stadium kunt opsporen.

Met AutoTURN Online kan je voertuigbewegingen simuleren en bepalen of er voldoende ruimte is om te draaien, achteruit te rijden en te parkeren op basis van nauwkeurige voertuiggegevens. De analyseresultaten kan je vervolgens downloaden in je Vectorworks-bestand en de geometrie gebruiken om de vereiste documentatie voor je projecten voor te bereiden. Ontwerpwijzigingen worden bijgehouden om snel analyseresultaten te  updaten. Zo ontwerp je sneller en nauwkeuriger parkeerterreinen, parkeergarages, laad- en loskades, opritten, brandblusvoorzieningen en vluchtstroken.

Hoe werkt AutoTURN in Vectorworks?

AutoTURN Online is rechtstreeks beschikbaar in Vectorworks via een webpalet waardoor je een eenvoudige en naadloze workflow krijgt voor het bestuderen van draaicirkels en rijpaden van voertuigen. Om AutoTURN Online te gebruiken, open je het webpalet en maak je een account aan of log je in als je er al een hebt.

Vervolgens ga je in Vectorworks naar de menubalk ‘Architectuur’ of ‘Landschap’ en selecteer je ‘AutoTURN Online’ en dan ‘Aanmelden bij AutoTURN Online’. Kies ‘Stuur ontwerp naar AutoTURN Online’ om de voertuigsimulatie uit te voeren. Bestanden worden dan overgedragen, waardoor gegevens eenvoudig worden uitgewisseld en bestanden in de toekomst toegankelijk zijn. Klik op ‘Sluiten en Analyse ophalen’ om de voltooide analyse te ontvangen. Gegevens en afbeeldingen kunnen nu weer in de Vectorworks-tekening worden ingevoegd.

Wat met AutoTURN Pro?

Voor ontwerpers die vaak met draaicirkels en bewegingen van voertuigen werken, is er een meer uitgebreide versie, namelijk AutoTURN Pro. Die biedt nog veel meer opties om je ontwerp zo gedetailleerd en nauwkeurig mogelijk te maken. Zo heb je toegang tot meer dan 500 voertuigen, van sneeuwruimers tot brandweerwagens en bulldozers met nauwkeurige data over de ruimte die zij nodig hebben om te manoeuvreren. Je kan bovendien van al deze voertuigen niet alleen draaicirkels, maar ook verschillende voor- en achterwaartse bewegingen simuleren. Tot slot zien al die voertuigen er ook realistisch uit in planweergave.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details