Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
2-draads deurvideosysteem voor woonblokken Notting Hill
Elk appartement wordt voorzien van een TEKNA-S GTwin wandmonitor met kleurenscherm.

2-draads deurvideosysteem voor woonblokken Notting Hill

In het vroegere kantorengebied Beukenhorst-West in Hoofddorp, tussen station Hoofddorp en het stadspark verrijst Hyde Park. De nieuwe stadswijk biedt ruimte aan ongeveer 3.800 appartementen, kantoren, voorzieningen en horeca en moet in 2025 gereed zijn. Elk appartementenblok in Hyde Park draagt de naam van een beroemde Londense wijk. Zo wordt op dit moment gebouwd aan het iconische Notting Hill, ontworpen door MVSA Architects, dat 310 luxueuze appartementen omvat. De appartementen zijn verdeeld over de ‘houses’ I t/m VI. Voor de toegangscontrole in de zes woonblokken werd het GOLMAR 2-draads GTwin deurvideosysteem van Vercoma Communicatie Systemen geselecteerd.

In samenspraak met de installateur is besloten om alle centrale apparatuur voor te monteren in een geventileerde en voorbedrade stalen montagekast, inclusief 220 Volt stekkers.

Notting Hill is een initiatief van BPD Ontwikkeling BV en Snippe Projecten BV, waarmee Vercoma al een jarenlange relatie heeft. “Al medio 2019 heeft Snippe Projecten BV onze showroom in Wormerveer bezocht en kennis gemaakt met onze nieuwste producten”, vertelt Paula Helsloot-Mone, Teamleider Verkoop Binnendienst bij Vercoma. “Men was gelijk gecharmeerd van ons iPlusBUS deurcommunicatiesysteem. Niet verwonderlijk, want dit systeem biedt alle voordelen van full-IP deurcommunicatietechniek, maar dan in combinatie met de bekende traditionele simpele bus-infrastructuur. We hebben wat informatie verstrekt over de full-IP techniek én over ons 2-draads bussysteem. Bovendien hebben we onze mogelijkheden voor Notting Hill en Hyde Park als geheel toegelicht. Op basis hiervan is uiteindelijk gekozen voor het GOLMAR 2-draads GTwin deurvideosysteem met in elk appartement een TEKNA-S GTwin wandmonitor met kleurenscherm.”

Dag-/nachtregeling

Vercoma levert de systemen in opdracht van installatiebedrijf P. van der Niet. “In de zes appartementenblokken komt een uniform systeem op basis van een dag-/nachtregeling met tijdklok”, vertelt Helsloot-Mone. “Zowel bij de buitendeur als bij de binnendeur in het voorportaal worden aanbelpanelen geïnstalleerd. Overdag zijn de buitendeuren van de blokken open, zodat bijvoorbeeld postbezorgers gemakkelijk bij de brievenbussen kunnen komen. Wie verder het gebouw in wil, moet hiervoor specifieke toegang krijgen. In de avond- en nachtelijke uren zijn de gebouwen volledig afgesloten, waardoor ongenode gasten worden geweerd.”

In project Notting Hill is gekozen voor het GOLMAR 2-draads GTwin deurvideosysteem.

Plug & play montagekasten

Voor de aanbelpanelen werden fraaie, vlakke en vandaalbestendige inbouw code-scrollpanelen van rvs voorgeschreven, waarin de Nexa Inox code-scrollpanelen van Vercoma bij uitstek voorzien. “In samenspraak met de installateur is bovendien besloten om alle centrale apparatuur voor te monteren in een geventileerde en voorbedrade stalen montagekast, inclusief 220 Volt stekkers”, vertelt Helsloot-Mone. “Hierdoor kunnen de monteurs de installaties razendsnel en plug & play installeren.” Medio februari/begin maart worden de systemen in Hoofddorp afgeleverd.

Bouwinfo:
  • Ontwikkelaars BPD Ontwikkeling BV en Snippe Projecten BV
  • Architect MVSA Architects
  • Toegangscontrolesysteem Vercoma Communicatie Systemen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details