Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aluminium puien en vliesgevels voor uitbreiding Lely Campus: Transparant, licht en industrieel
Gekozen is voor dubbele beglazing in een specifieke samenstelling met een lichttoetredingsfactor (LTA) van 50 en een zontoetredingsfactor (ZTA) van 28.

Aluminium puien en vliesgevels voor uitbreiding Lely Campus: Transparant, licht en industrieel

Onder andere de aluminium puien en vliesgevels voor de nieuwe kantoorvleugels (ca. 6.300 m2) leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Net als bij de eerste fase uit 2014 worden de vliesgevels geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd door De Groot & Visser B.V., in opdracht van Dura Vermeer Bouw Zuid West.

“In de voorbereidende fase hebben wij de volledige engineering van de vliesgevels verzorgd op basis van het 3D/BIM-ontwerp van ConverseArchitects en conform de nieuwste inzichten en bouwfysische eisen”, vertelt Richard Eekhoudt, Projectmanager bij De Groot & Visser B.V.. “In een intern projectteam hebben wij de gevelaanzichten, doorsnedes, details, materialisaties, kleuren en andere productspecificaties inzichtelijk gemaakt. Bovendien hebben wij de aansluitdetails met de overige geveldelen geoptimaliseerd waardoor verspillingen in tijd en geld (en dus faalkosten) tot een minimum beperkt worden. Hierbij hebben we zeer nauw samengewerkt met MGB Cladding Systems, dat de aluminium (composiet) gevelbekledingen verzorgt. Na akkoord van de hoofdaannemer zijn alle stukken overgedragen aan onze werkvoorbereiding waarna de productie is gestart.”

De vliesgevel wordt voor het grootste gedeelte ingevuld met glas.

Optimale voorbereiding, snelle montage

Voor de kantoorvleugels is gekozen voor een transparante en open hoofddraagconstructie van staal die wordt ingevuld met betonnen vloeren en daken. “De vliesgevels worden grotendeels aan de staalconstructie opgehangen”, vertelt Eekhoudt. “Om een efficiënte montage te borgen, zijn vooraf al voorzieningen zoals stalen lippen, hoeklijnen, montagegaten en dergelijke in de staalconstructie opgenomen. Bij de details waar toleranties een vergroot risico vormen, hebben wij zelf de montagevoorzieningen op het staal geplaatst waardoor een eenvoudige maar nauwkeurige bevestiging wordt geborgd. In onze productiefaciliteit in Gorinchem wordt het stijl- en regelwerk van de vliesgevels als een soort bouwpakket voorbereid. Hierdoor kunnen onze monteurs in het werk alle onderdelen snel en efficiënt samenstellen. Begin dit jaar zijn de montagewerkzaamheden gestart.”

De vliesgevels worden grotendeels aan de staalconstructie opgehangen.

Massa voor een goede geluidswering

De vliesgevel wordt voor het grootste gedeelte ingevuld met glas. “Gekozen is voor dubbele beglazing in een specifieke samenstelling met een lichttoetredingsfactor (LTA) van 50 en een zontoetredingsfactor (ZTA) van 28”, aldus Eekhoudt. “Voor de dichte delen leveren wij bovendien de sandwichpanelen, die zijn opgebouwd uit aluminium of stalen plaatmateriaal en voorzien van hoogwaardig isolatiemateriaal. Ook worden af en toe Fermacell gipsvezelplaten opgenomen waarmee we volledig voldoen aan de hoge eisen op het gebied van bouwfysica en statische belastingen. De Lely Campus is gelegen aan de drukke snelweg A20 waardoor de geluidsbelasting op de gevel hoog is. Door voldoende massa aan het glas en de panelen toe te voegen, wordt dit geluid doeltreffend geweerd. Daarmee gaat een transparante, lichte en industriële uitstraling hand in hand met een optimaal werkcomfort.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details