Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Aloud vakmanschap viert hoogtij

Alle automatisering en de meest moderne supervlakmachines ten spijt, de vloer in het nieuwe en duurzame distributiecentrum van Rensa Family is door Twintec volledig met de hand aangebracht en afgewerkt. Aloud vakmanschap viert hoogtij. En dat heeft absoluut geen consequenties voor de vlakheid, zo blijkt. Integendeel. Een gesprek met Marieke Pitlo van Twintec Nederland over de geleverde ‘topsport’.

In Doetinchem is eind vorig jaar het duurzame distributiecentrum van Rensa Family opgeleverd, groothandel in verwarmings- en ventilatieproducten voor de Nederlandse markt. “Alles bij de groothandel staat in het teken van CO2-reductie, zo ook de opslag en logistiek”, weet Pitlo. “Reden om het 15 meter hoge warehouse zo duurzaam mogelijk te bouwen. Het pand heeft geen gasaansluiting, maar beschikt over zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en LED-verlichting. Ook de materialen zijn zorgvuldig gekozen om de CO2-uitstoot zo beperkt mogelijk te houden. Dat verklaart ook de keuze voor onze Twintec Ultimate-vloer, geleverd volgens ons totaalconcept Design, Build en Guarantee.”

peter-markesteijn-in-opdracht-van-bouwbedrijf-vdr-bouwgr_0001-kopieren

Twintec Ultimate levert zowel direct als indirect een besparing op in CO2-uitstoot.

 

Twintec Ultimate

In Twintec Ultimate combineert de wereldwijd marktleider in staalvezel gewapende betonvloeren de traditionele wapening met staalvezels. “Door gebruik te maken van staalvezels in de beton is er minder traditionele wapening nodig en kan de vloer dunner uitgevoerd worden. Dat levert zowel direct als indirect een besparing op in CO2-uitstoot, van minder gebruik van betonmortel en staal naar minder transportbewegingen”, legt Pitlo uit. “Door alle uitvoeringsfasen strak achter elkaar te plannen, konden we optimaal gebruik maken van het vakmanschap van onze medewerkers. Het verkiezen van handwerk boven de inzet van supervlakmachines betekent ook hier minder CO2-uitstoot. Overigens was de inzet van machines op dit project sowieso al behoorlijk lastig, vanwege de aanwezige vloerverwarming. Neemt niet weg dat onze mensen ook zonder deze machines en met de hand een optimale vloer voor Rensa hebben gerealiseerd die voldoet aan de gevraagde vlakheidseisen, in dit geval NEN 2747 klasse 2. De vlakheid ligt zelfs dicht tegen klasse 1 aan, zo blijkt uit metingen die we volgens ons totaalconcept Design, Build en Guarantee altijd overhandigen aan de opdrachtgever.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details