Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Allereerste volwaardige 3D-geprinte woning staat in Westerlo

Allereerste volwaardige 3D-geprinte woning staat in Westerlo

Deense betonprintspecialist en PERI Groep partner COBOD levert 3D-printer, Westerlo, België

Eerste 3D-geprinte demowoning

De realisatie van de 3D-geprinte demowoning kadert in het C3PO-project (Co-creatie, 3D-printen met organisaties), gesteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). C3PO werd opgericht met als doel de Vlaamse bouwsector onder te dompelen in de wereld van 3D-printing. Een wereld die ook PERI Groep, een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van bekisting en steigers voor de bouwsector, nauw aan het hart ligt. In 2018 verwierf PERI Groep een belang in de Deense 3D-betonprintspecialist COBOD International A/S uit Kopenhagen, een zusterbedrijf van het Deense 3D Printhuset A/S.

Toonaangevende speler

Ontwikkelingen op het gebied van betonprinten begonnen in 2015. In 2017 werd de technologische doorbraak bereikt: in Kopenhagen werd het zogenaamde “BOD” (“Building on Demand”) met een 3D-betonprinter van COBOD geprint. Dit kantoorgebouw was het eerste 3D-geprinte gebouw in Europa. Vandaag de dag is COBOD één van ’s werelds toonaangevende bedrijven met een breed scala aan 3D-printers voor de woningbouw. Voor de realisatie van de woning in Westerlo leverde COBOD de revolutionaire BOD2 vaststaande 3D-bouwprinter, die de 90 m² grote woning in één stuk printte.

PERI Groep omarmt 3D-betonprinten

“Als markt- en technologieleider op het gebied van bekistingen en steigers, volgen wij bij PERI nauwlettend de ontwikkeling van het 3D-betonprinten in de bouwwereld”, vertelt Leonhard Braig, lid van het Groep Management van de PERI Groep. “COBOD is een toonaangevend bedrijf in deze branche. De momenteel beschikbare BOD2 3D-printer van COBOD en de realisatie van de eerste volwaardige geprinte woning tonen dat de technologie klaar is voor de markt. Wij zijn ervan overtuigd dat 3D-printen de komende jaren aanzienlijk belangrijker zal worden in bepaalde segmenten van onze industrie, vooral in de woningbouw. We willen, samen met COBOD, deze technologie helpen door te breken op een brede basis.”

Meer informatie alsook beeldmateriaal vindt u via de volgende links:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details