Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Alle onderdelen van de installatie communiceren met elkaar’

‘Alle onderdelen van de installatie communiceren met elkaar’

Elektrotechnische installatie: van ontwerp tot realisatie

Elektropartners ontwierp en installeerde in bouwteamverband de elektrotechnische installaties in het gloednieuwe hoofdkantoor van Bejo Zaden in Warmenhuizen. “Het gebouwbeheersysteem is volledig geïntegreerd in de E- en W-installaties en alle onderdelen kunnen met elkaar communiceren.”

Bejo Zaden is actief in de veredeling, productie en verkoop van groentezaden. Het internationale familiebedrijf heeft vestigingen in meer dan dertig landen wereldwijd. Het nieuwe hoofdkantoor met parkeerkelder werd gebouwd op de locatie van het oude pand in Warmenhuizen. In dezelfde straat beschikt Bejo Zaden over opslagruimtes en laboratoria. Het bedrijf groeide uit haar jasje en omdat het oude pand ook niet meer voldeed aan de duurzaamheidseisen, werd besloten om een nieuw hoofdkantoor te bouwen. Zo’n twee jaar lang werkte het bouwteam, bestaande uit onder meer De Geus Bouw, Klomp en Elektropartners aan het nieuwe pand. 

‘We praten al in een vroeg stadium mee’ 

“Wij zijn al 45 jaar de huisinstallateur van Bejo Zaden”, vertelt projectmanager Dennis Koopmans van Elektropartners. “We hebben daarnaast verschillende projecten gerealiseerd voor deze wereldspeler, zoals uitbreidingen aan gebouwen en het automatiseren van de verlichting. We praten al in een vroeg stadium mee over de te realiseren installaties en mogelijke, noodzakelijke uitbreidingen. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor het ontwerp van alle door ons aan te brengen installaties.” Bij het nieuwe pand in Warmenhuizen gaat het om een complete elektrotechnische installatie, bestaande uit onder meer led- en noodverlichting, PV-, data-, inbraak en brandmeldinstallatie, domotica en toegangscontrolesysteem. 

Alle onderdelen zijn centraal regelbaar

Koopmans: “In het pand hebben we, samen met Klomp, het gebouwbeheersysteem volledig geïntegreerd in de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie. Dat betekent dat alle onderdelen, zoals de verlichting, zonwering en he klimaat centraal te regelen zijn. Door het gebruik van een Integra-controller kunnen al deze systemen, die in een andere taal praten, met elkaar communiceren. Daarbij kunnen wij eventuele storingen op afstand verhelpen.”   

Veilig en uitbreidbaar

De Integra-controller biedt mogelijkheden om complexe systemen te koppelen. Daarom maakt Elektropartners steeds vaker gebruik van deze oplossing. Commercieel manager Roald de Jong van Elektropartners: “Daarnaast kun je er ook bijvoorbeeld een energiemanagementsysteem aan toevoegen. Zo kunnen op deze locatie met een laadlijn van veertig laadpalen en twaalf losse laadpalen auto’s zo energetisch verantwoord mogelijk worden opgeladen. De laadpalen zijn gekoppeld aan de PV-panelen die op het pakhuis liggen. Het systeem is erg goed beveiligd.”

Alle onderdelen, zoals de verlichting, zonwering en het klimaat, zijn centraal te regelen.

Vertrouwen in kennis en kunde

Koopmans en De Jong zijn erg trots op het project. “Het is een architectonisch bijzonder mooi pand, dat de vorm heeft van een koolblad. Het heeft veel allure en had niet misstaan op de Zuidas”,  vindt De Jong. Koopmans vult aan: “Het heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau en is heel transparant door het vele glas.” De Jong: “Maar het mooiste aan dit project is het vertrouwen van Bejo Zaden in onze kennis en kunde. Door onze jarenlange relatie vertrouwde zij ons het volledige ontwerp van de installatie toe, zonder initiële adviseurs in te schakelen. Zij hecht veel waarde aan langdurige relaties met lokale partijen.” 

Het nieuwe hoofdkantoor met parkeerkelder werd gebouwd op de locatie van het oude pand in Warmenhuizen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details