Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Alle installaties uit één koker
Impressies Axalta Tiel, door Palazzo Architecten.

Alle installaties uit één koker

Binnen de nieuwbouw van Axalta verzorgt Van Dalen Installatietechniek de complete installatietechnische invulling. De vanuit Twello en Nijkerk actieve totaalinstallateur verwacht de werkzaamheden omstreeks maart volgend jaar met succes af te ronden.

Tekst | Chris Elbers   Beeld | Aan de Stegge Twello/Palazzo Architecten

Van Dalen voorziet het pand van Axalta van alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast tekent het bedrijf voor de communicatie en beveiligingsvoorzieningen en zal het in een later stadium alle procesgebonden installaties aansluiten. Een gemêleerd pakket disciplines dat de aanwezige expertise bevestigt. “Als onderdeel van Batenburg Techniek hebben wij alles aan boord om de klant optimaal te bedienen”, vertelt Albert Mouw, als hoofd calculatie verantwoordelijk voor het voortraject. “Vanaf ontwerp en aanleg tot en met service, beheer en onderhoud. En in alle bouwfases, met het voordeel van één aanspreekpunt voor zowel E als W. Daarbij wordt volledig ontworpen in 3D, zodat op de bouwplaats clashes achterwege blijven. Dat werkt prettig, efficiënt en draagt bij aan een aanzienlijk snellere uitvoering.”

All-electric

Waar het pand oorspronkelijk een flinke gasaansluiting zou krijgen, is vanwege de stikstofproblematiek uitgeweken naar all-electric. Nu die omzetting is uitgewerkt, kan men aan de slag. “Vanaf de door het nutsbedrijf geplaatste knip doen we alles zelf”, aldus Mouw. “Via zusterbedrijf Batenburg Energietechniek leveren we de trafo en de railkoker, die vanaf de trafo onder de parkeerplaats door het gebouw voedt. Ook in het pand wordt het hoofdtracé met railkoker uitgevoerd.” Een ander wapenfeit betreft de luchtbehandeling. “Omdat Axalta met verven werkt, is een optimale veiligheid van groot belang. Daarom hebben de betreffende ruimtes gegarandeerde 10-voudige ventilatie alvorens de elektra wordt vrijgegeven.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details