Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

175 jaar vakmanschap en innovatie

Verduurzaming van bestaande bouw.

Tekst | Patricia van der Beek

Beeld | Verhoeven Vastgoedverbeteraars

19 november 2021 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Instandhouden, verbeteren en verduurzamen. Daar draait het om bij Verhoeven Vastgoedverbeteraars. De onderhouds- en renovatiespecialist staat voor 175 jaar kennis en vakkundigheid, waar uiteenlopende opdrachtgevers in de vastgoedbranche op bouwen. Tegelijkertijd werkt Verhoeven Vastgoedverbeteraars aan innovatieve oplossingen op het gebied van techniek, duurzaamheid, procesmanagement en bewonerstevredenheid.

Verhoeven Vastgoedverbeteraars is in 1846 opgericht. In bijna twee eeuwen tijd groeide het bedrijf uit tot wat het nu is: een specialist in totaalonderhoud, renovatie en verduurzaming van bestaande bouw. Van woningen tot ziekenhuizen en van hotels tot monumentale panden. Opdrachtgevers bestaan uit gemeenten, woningcorporaties, VvE’s, beleggers, gebouwbeheerders en aannemers. Verhoeven Vastgoedverbeteraars opereert vanuit drie vestigingen: Amsterdam, Arnhem en Holten.

Aanbrengen aluminium lijst.

Vakmanschap, duurzaamheid en innovatie

Mens en milieu staan bij Verhoeven Vastgoedverbeteraars hoog in het vaandel. “Ons personeel is ons kapitaal”, zegt commercieel directeur Alex Stegink. “Daar investeren we flink in. Met goede scholing en begeleiding, maar ook door medewerkers de mogelijkheid te geven om met passie hun werk te doen. Tegelijkertijd zetten we stevig in op duurzaamheid en innovatie. We reduceren onze CO2-footprint en we werken zo veel mogelijk met oplossingsmiddelvrije middelen en herbruikbare materialen. Een mooi voorbeeld hiervan is de verbeteraanpak van de L-flats in Zeist. Om aan de duurzaamheidsambitie te voldoen, moest onder meer het bestaande glas vervangen worden door triple glas. Dit zou betekenen dat honderden nog goede klepramen, waar geen triple glas in past, verwijderd werden. Zonde natuurlijk en vanuit de circulaire gedachte niet acceptabel. Op ons advies zijn de klepramen daarom voorzien van FINEO glas, een ruit van slechts 8 millimeter dik met de functie van triple glas. Daarmee bespaarden we veel afval.”

Onderhoudswerkzaamheden.

Innovatief cloudplatform 

Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand met effectief onderhoud en assetmanagement. Stegink licht toe: “Veel beslissingen worden nog genomen op basis van onderbuikgevoel of lang geleden bedachte onderhoudsmomenten. Dat komt de toekomstbestendigheid en het rendement van vastgoed meestal niet ten goede. Wij ondersteunen onze klanten door relevante data te verzamelen en hier praktisch toepasbare informatie van te maken. Dit doen we met een onderscheidend, innovatief cloudplatform dat gericht is op het realtime digitaliseren van vastgoed in combinatie met meetdata van actieve sensoren. Actuele data en moderne dashboards geven inzicht in toekomstige onderhoudskosten op woning-, wijk- en/of stadsniveau. Op termijn koppelen we ook infrastructurele vraagstukken aan het vastgoed. Welke invloed heeft bijvoorbeeld hittestress in een wijk op het onderhoud van de woning en de leefomgeving?” Het cloudplatform voorziet tevens in een module assetmanagement. Hier verkrijgt de klant inzicht in de verschillende strategieën die op asset-, wijk- en stadsniveau zijn bepaald door de vastgoedeigenaar. Gegevens over wijksamenstelling (CBS gegevens), energielabels, de BAG en mutatiegraden zijn er eveneens te vinden. Stegink: “Met deze gegevens kunnen we modellen ontwikkelen die inzicht geven in toekomstig onderhoud. Vanzelfsprekend bepalen wij ook optimale routes in de wijk om onderhoud uit te voeren om bij te dragen aan minder CO2 uitstoot.”

Eigen installatietak

Per jaar maakt Verhoeven Vastgoedverbeteraars honderden woningen duurzamer en energiezuiniger, met bovendien een gezonder binnenklimaat. Stegink: “Wij zijn één van de weinige onderhouds- en renovatiebedrijven met een eigen installatietak. Dit sluit aan op onze visie om alle expertise in eigen huis te hebben. Dit verhoogt de kwaliteit en efficiëntie op onze projecten. Zeker bij een renovatie, transformatie of verduurzaming gaan bouwkundige en installatietechnische verbeteringen hand in hand. Die moeten naadloos op elkaar afgestemd worden. Bij ons gebeurt dit integraal binnen één bedrijf. Dat biedt voordelen. De lijnen zijn kort en we kunnen snel schakelen.”

Vakmanschap

Één team

Stegink vervolgt: “Het integreren van processen wordt steeds meer gemeengoed binnen de gehele vastgoedketen. Resultaatgericht samenwerken, procesmanagement, bewonersbegeleiding en social return zijn de sleutelbegrippen van nu. Ook bij ons. Wij zijn ketenpartner van diverse woningcorporaties, waarmee wij steeds vaker programmamatig samenwerken. Op basis van hun portefeuillestrategie denken we mee in onderhoudsscenario’s. Als één team met de woningcorporatie, architect en onderaannemers brengen we het gekozen scenario in uitvoering. Openheid, vertrouwen en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor planning en kwaliteit staan hierin centraal. Maar ook het sociale aspect. In veel projecten verzorgen we de bewonersbegeleiding en kijken we naar mogelijkheden om de wijk erbij te betrekken.”

Toekomst

Integrale en duurzame samenwerking heeft wat Verhoeven Vastgoedverbeteraars betreft de toekomst. “En daarin gaan we steeds verder”, aldus Stegink. “Met diverse ketenpartners werken we bijvoorbeeld aan producten en tools om onderhouds-, renovatie- en verduurzamingsprojecten nog sneller op te starten en uit te voeren. Alleen zo kunnen we aan de enorme verduurzamingsopgave in Nederland voldoen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details