Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

1.650 meter aan vloergoten

In het vloergootsysteem worden de stroom- en datakabels geplaatst.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | HPL Systems

8 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Flexibel dankzij eigen productie en engineering

Bij de Stadswinkel in Tilburg kunnen mensen straks terecht voor alle zaken die ze willen regelen met de gemeente, zoals diensten, producten en informatie. Voorheen waren hier een stadskantoor en een bibliotheek gevestigd. Voor de renovatie levert HPL systems zo’n 1.650 meter aan vloergoten.

HPL is gespecialiseerd in aansluittechniek, waaronder de open en verzonken vloergootsystemen die geleverd worden aan BINX Smartility. Dit is de hoofdaannemer bij de Stadswinkel, die de materialen monteert. In het vloergootsysteem worden de stroom- en datakabels geplaatst die afgemonteerd worden op vloerdozen. Deze vloerdozen zorgen er vervolgens voor dat de eindgebruiker beschikt over stroom en data op de werkplek.

Dat het een renovatie betreft, maakt het project extra bijzonder, vertelt Gerwin Hulsen, commercieel manager bij HPL. “Daarbij is het vooraf altijd afwachten of theorie en praktijk kloppen. Of oude gebouwtekeningen overeenkomen met de werkelijkheid. Hier bleken bepaalde gootdieptes minder te zijn dan vooraf gepland. Daar hebben we op ingespeeld door ze op maat te maken. We produceren alles zelf en voor ons was het een kleine aanpassing om de hoogte van de vloergoten te veranderen. Doordat wij zelf engineeren en produceren, is HPL erg flexibel.”

Behalve het leveren van de producten, denkt HPL ook graag mee met de opdrachtgever. Ook bij dit project werd er al meegedacht vanaf de adviesfase, vertelt Hulsen. “We hebben goed ingespeeld op veranderingen die gevraagd werden. We zijn al vanaf december 2019 bij dit project betrokken. Het is een prettige samenwerking met BINX. We hadden al verschillende projecten samen uitgevoerd, maar nog niet van deze omvang. BINX verzorgt de bouwkundige én installatietechnische kant en dat werkt erg prettig.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details