Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Zalmhaven, Rotterdam | Aluminium gevelbekledingen geven Zalmhaventorens cachet

Zalmhaven, Rotterdam | Aluminium gevelbekledingen geven Zalmhaventorens cachet

De skyline van Rotterdam wordt de komende jaren flink uitgebreid. Onder andere met de state-of-the-art woontorens van het Zalmhavenproject. Naast de 215 meter hoge toren Zalmhaven I (highrise) omvat dit project twee lagere woon­torens (midrise) van 70 meter, die op een verbindende plint van 13 meter worden gebouwd. In opdracht van BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten voorziet de Rotterdamse gevelspecialist Aldowa alle gebouwen van aluminium gevelbekledingen op maat.

Voor de midrise-gebouwen had KAAN Architecten aanvankelijk een gevel in prefab beton met een strakke belijning uitgewerkt, weet Edwin Nipius, projectleider bij Aldowa. “Maar uiteindelijk is ervoor gekozen om deze gevel te maken met aluminium zetwerk, in dezelfde strakke belijning. We hebben een mock-up gemaakt van een aantal raamkaders om de architect en opdrachtgever te overtuigen, waarna we de engineering, productie, levering en montage van circa 5.000 m² gevelbeplating gegund hebben kregen. Inclusief bijbehorende aluminium achterconstructie. Bovendien nemen wij de glaswol gevelisolatie voor onze rekening.” De beplating is uitgevoerd in een witte, 2-laagse coating. “Om de verstekhoeken super strak te kunnen uitvoeren, zonder zichtbare naden, hebben wij –ook in verband met de hoeveelheden – speciaal voor dit project een nieuwe schuurmachine en lasrobot aangeschaft.”

Voor de highrise – ontworpen door Van Dam & Partners – realiseert Aldowa het witte, aluminium zetwerk rond de balkons en bijbehorende HVA-standleidingen. “Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van een hijsloods, om de bouwmaterialen naar de juiste verdieping te vervoeren en in een veilige en geconditioneerde omgeving te monteren”, vertelt Nipius. “Ook wij gaan daarin mee. Per week leveren we één verdieping op.”

‘Alles wat een architect bedenkt, kunnen wij maken’

Aldowa heeft ruim veertig jaar ervaring in het engineeren, produceren en monteren van metalen gevelbekleding in alle soorten metaal: aluminium, RVS, SV staal, Cortenstaal, voorgelakt aluminium en staal, strekmetaal en bondmateriaal. De Rotter­damse gevelspecialist wordt graag vanaf een vroeg stadium bij projecten berokken, zodat haar kennis en expertise optimaal kan worden benut. Bijvoorbeeld bij complexe gevelontwerpen. “Alles wat een architect bedenkt, kunnen wij maken”, vertelt Nipius. “De Zalmhaventorens zijn daarvan een uitstekend voorbeeld.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details