Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wonderwoods Utrecht: Innovatief en spraakmakend van groene gevels tot deurcommunicatiesysteem 
In project Wonderwoods zijn alle toestellen uitgevoerd in zwart, waardoor een mooie harmonie met het groen, hout en andere duurzame materialen ontstaat. (Beeld: MVSA)

Wonderwoods Utrecht: Innovatief en spraakmakend van groene gevels tot deurcommunicatiesysteem 

In het bruisende hart van Utrecht wordt de laatste hand gelegd aan project Wonderwoods: twee indrukwekkende woontorens van architectenbureaus Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects met 410 koop- en huurwoningen, diverse kantoren, retail en horeca, die samen een verticaal park vormen. Hoewel de torens in hoogte én uitstraling verschillen, hebben ze meer gemeen dan je denkt. Zo wordt in beide torens gebruik gemaakt van het innovatieve iPlusBUS deurcommunicatiesysteem van Vercoma Communicatie Systemen.

Prestigeproject

“Wonderwoods is een prestigeproject”, vertelt Paula Helsloot-Mone, Teamleider Verkoop Binnendienst bij Vercoma. “Ook voor Vercoma. We werden al in 2018 door Terberg Totaal Installaties bij dit project betrokken, om mee te denken over het deurcommunicatiesysteem voor de woningen en kantoren. Samen hebben we projectwensen, producten en leveringen afgestemd. Bovendien kijkt onze projectengineer op locatie mee, om een vlekkeloze montage en betrouwbare werking van de systemen te borgen.”

Aanvankelijk werden code-scrollpanelen met deurvideomonitors gevraagd, vertelt Helsloot-Mone, maar dit verzoek is gaandeweg het project steeds meer uitgebreid en verfijnd. “Zowel qua functionaliteiten als qua design. Zo werden mooie en strakke toestellen voorgeschreven, waarvoor wij verschillende bemonsteringen hebben geleverd. Op basis hiervan werd gekozen voor ons iPlusBUS deurcommunicatiesysteem met compacte BEOTOUCH touchscreenpanelen, BEOVIEW 7 Lite-S deurvideomonitors en enkele BEOKEY code-scrollpanelen. Op de etages worden bovendien onze RVS beldrukkerpanelen geïnstalleerd.”

Toekomstbestendig, krachtig en schaalbaar 

Met iPlusBUS van Beoview biedt Vercoma een toekomstbestendig, krachtig en schaalbaar deurcommunicatiesysteem dat grote afstanden kan overbruggen én een onbeperkte aansluitcapaciteit heeft. “iPlusBUS biedt alle voordelen van full-IP-deurcommunicatietechniek, maar dan in combinatie met de bekende traditionele simpele bus-infrastructuur”, vertelt Helsloot-Mone. “Andere IP-systemen op de markt zijn ster-bekabeld, waardoor de aanleg complexer en duurder is. iPlusBUS brengt hier al enige tijd verandering. Met dit systeem zijn installateurs verzekerd van maximaal installatiegemak én eenvoudig beheer op afstand. Iedereen kan overweg met de uiterst intuïtieve grafische user interface op de monitor. Dankzij het snapshot beeldgeheugen kunnen bewoners bovendien exact terugzien wie er wanneer heeft aangebeld.” Uniek aan iPlusBUS is bovendien het strakke design van de toestellen. “In project Wonderwoods zijn alle toestellen uitgevoerd in zwart, waardoor een mooie harmonie met het groen, hout en andere duurzame materialen ontstaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details