Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
WEX Holland, Schoonhoven | Efficiënte brandpreventie

WEX Holland, Schoonhoven | Efficiënte brandpreventie

Op bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw bedrijfspand voor transportbedrijf WEX Holland. Het gebouw bestaat uit een grote hal en een kantorengedeelte. Abema BV kreeg het verzoek om de staalconstructie brandwerend te maken. Dat gebeurde deels met bekleding, deels met coating, vertelt eigenaar Mike van Veen. “Dat is onze specialiteit: brandpreventie. Wij hebben een uitgebreide kennis in huis en alle deskundigheid om projecten zowel voor te bereiden als uit te voeren.”

Van Veen legt uit dat de werkzaamheden in twee fases zijn uitgevoerd, eerst de kantoren, daarna de hal. “Voor ons een opdracht zoals we vaak doen. Waar we hier vooral op moesten letten, waren de weersomstandigheden. Als er een te groot temperatuurverschil tussen dag en nacht is, kan het staal namelijk vochtig worden en kun je de coating niet meer goed aanbrengen.”

Hij maakt duidelijk dat uit esthetische overwegingen voor twee oplossingen is gekozen. Beeldbepalende delen van de constructie werden voorzien van coating om zo een industriële uitstraling te krijgen. De constructie van de kantoren is 90 minuten brandwerend, die van de hal 60 minuten.

Volgens Van Veen was dit project de eerste keer dat Abema en aannemer Bodavi samenwerkten. Een samenwerking die goed is bevallen. “De onderlinge communicatie verliep prima en daardoor is het project soepel verlopen. We werken inmiddels ook samen bij een nieuw project.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details