rvb5491-kopieren

Abema BV kreeg het verzoek om de staalconstructie brandwerend te maken. Dat gebeurde deels met bekleding, deels met coating.

00:44
21-04-2020

WEX Holland, Schoonhoven | Efficiënte brandpreventie

Op bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw bedrijfspand voor transportbedrijf WEX Holland. Het gebouw bestaat uit een grote hal en een kantorengedeelte. Abema BV kreeg het verzoek om de staalconstructie brandwerend te maken. Dat gebeurde deels met bekleding, deels met coating, vertelt eigenaar Mike van Veen. “Dat is onze specialiteit: brandpreventie. Wij hebben een uitgebreide kennis in huis en alle deskundigheid om projecten zowel voor te bereiden als uit te voeren.”

Van Veen legt uit dat de werkzaamheden in twee fases zijn uitgevoerd, eerst de kantoren, daarna de hal. “Voor ons een opdracht zoals we vaak doen. Waar we hier vooral op moesten letten, waren de weersomstandigheden. Als er een te groot temperatuurverschil tussen dag en nacht is, kan het staal namelijk vochtig worden en kun je de coating niet meer goed aanbrengen.”

Hij maakt duidelijk dat uit esthetische overwegingen voor twee oplossingen is gekozen. Beeldbepalende delen van de constructie werden voorzien van coating om zo een industriële uitstraling te krijgen. De constructie van de kantoren is 90 minuten brandwerend, die van de hal 60 minuten.

Volgens Van Veen was dit project de eerste keer dat Abema en aannemer Bodavi samenwerkten. Een samenwerking die goed is bevallen. “De onderlinge communicatie verliep prima en daardoor is het project soepel verlopen. We werken inmiddels ook samen bij een nieuw project.”   

Tekst | Jac Buchholz Beeld | Abema BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Lees meer over: Abema , Brandpreventie , WEX Holland

Stedenbouw partners

img-20200203-wa0000-kopieren