Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘We hebben lange dagen gemaakt, voor een zo kort mogelijke overlastperiode’

‘We hebben lange dagen gemaakt, voor een zo kort mogelijke overlastperiode’

Met het aanbrengen van de paalfunderingen begonnen in oktober 2018 de eerste werkzaamheden aan Duinhotel Breezand. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Pit Beton.

Directeur Leo Walraven legt uit dat zijn bedrijf al eerder bij het project werd betrokken. “We hebben ook in het voortraject een rol gehad en hebben op verzoek van Bouwgroep Peters – een vaste klant – vanuit onze kennis meegedacht over een zo goed mogelijke uitvoering, passend binnen het beschikbare budget. Er was bijvoorbeeld een kelder onder het gebouw voorzien. Die is uiteindelijk komen te vervallen, wat consequenties had voor de fundering. Samen met onder meer de constructeur hebben we daar een nieuw plan met langere palen voor bedacht.” Uiteindelijk, zegt hij, is vanuit de specifieke kennis van de diverse partijen in het voortraject naar een optimale oplossing toegewerkt.

Volgens Walraven moest er bij het heien van de palen rekening worden gehouden met de omgeving. “In de buurt van de bouwplaats bevinden zich een aantal woningen en een ander hotel. We hebben daarom besloten om lange dagen te maken, om de overlastperiode zo kort mogelijk te houden. We hebben de palen binnen twee weken aangebracht, dat is bijzonder snel.”

In totaal zijn er 214 palen de grond ingegaan, deels van 12 meter, deels van 16,5 meter. De vierkante palen hadden drie verschillende afmetingen: 250 mm, 290 mm en 320 mm. Dat het aanbrengen van de fundering vlekkeloos is verlopen, had onder andere te maken met de goede randvoorwaarden, besluit Walraven. “Logistiek was alles prima geregeld, de bouwplaats was goed bereikbaar en er was voldoende ruimte.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details