Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Vocht en schimmel gaan de bewoners hier niet meer tegenkomen’

‘Vocht en schimmel gaan de bewoners hier niet meer tegenkomen’

De vochthuishouding in de woningen van Hollanderwijk vormde een groot probleem. Dit wordt opgelost door Koninklijke Damstra Installatietechniek. Met mechanische ventilatie, een CO2-sensor en vochtwerende ingrepen krijgen de woningen weer een gezond leefklimaat.

Voor de realisatie van het klimaatbeheerssysteem werkt Koninklijke Damstra Installatiegroep nauw samen met de aannemer. Met een constant team van vier professionele installateurs pakt zij huis voor huis aan. Zij voorziet badkamers, keukens en toiletten van mechanische afzuigventilatie met vochtsensoren. “Zodra het vochtgehalte in deze ruimtes oploopt, slaat de ventilatie aan”, licht Sjaak van de Witte, projectleider bij Damstra, toe. “In de woonkamers installeren wij een CO2-meter met sensoren en in de ramen drukgestuurde roosters. Deze gaan automatisch dicht als de wind erop staat.”

Sjaak van de Witte, projectleider bij Damstra.

Gezond leefklimaat

In combinatie met de maatregelen die de aannemer voor zijn rekening neemt – deze graaft de vloeren in de woonkamers uit, injecteert de muren en voorziet deze van een vochtwerende coating – is Van de Witte ervan overtuigd dat de woningen weer een gezond leefklimaat krijgen. “Vocht en schimmel gaan de bewoners hier niet meer tegenkomen.” Daarnaast keurt Koninklijke Damstra Installatietechniek in alle woningen het elektra, de meterkast, de rookmelders en de gasinstallatie. 

Als een trein

Inmiddels is twee derde deel van de woningen gereed en het werk verloopt als een trein. Ook over de sfeer is Van de Witte te spreken. “Iedereen weet wat hij moet doen en heeft wat voor elkaar over. Zo wil je samenwerken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details