Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vloeistofdichte en vloeistofkerende kitafdichtingen
DSA voorzag de prefab betonplaten op de staalconstructie van betonmortel tussen de voegen en kitte deze waterdicht af.

Vloeistofdichte en vloeistofkerende kitafdichtingen

Prettige ‘lean’ samenwerking met opdrachtgever

Ook Dutch Sealant Applications (DSA Nederland) was betrokken bij de bouw van mobiliteitshub Elements in Haarlem. Het bedrijf is gespecialiseerd in vloeistofdichte en vloeistofkerende kitafdichtingen.

DSA levert aan opdrachtgevers een compleet afdichtingsconcept op maat en met goed onderbouwd advies. Het bedrijf werkt hiervoor samen met een aantal fabrikanten van kwaliteitslijmen, -kitten en -coatings. Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met kitafdichtingen, vloerrenovaties, coatingvloeren, afdichtingssystemen, inspectie en onderhoud. Bij de bouw van mobiliteitshub Elements in Haarlem voorzag DSA de prefab betonplaten op de staalconstructie van betonmortel tussen de voegen. Vervolgens werden zij waterdicht afgekit. “Het was voor ons een mooi project”, vertelt Stef Wattez van DSA. “We zijn er bijna tien weken aan het werk geweest met drie of vier mensen.”

Vertrouwde partners

DSA werkt al jaren regelmatig samen met opdrachtgever Continental Car Parks. Ook op dit moment werken ze samen aan projecten. Hoe dat proces in zijn werk gaat? Wattez: “Wij krijgen de opdracht en maken samen met alle onderaannemers op basis van een lean sessie een lean planning. En die planning komt meestal aardig uit. Bij Continental Car Parks wordt alles gigantisch goed voorbereid. Gedurende de bouw is er ook nauw contact tussen projectleiding en uitvoering.”

Speciale kit

DSA gebruikt voor haar werkzaamheden een speciale kit: op basis van polysulfide. Deze hoogwaardige kit is chemisch resistent en gebreken zijn makkelijk te herstellen. Ook de lijm- en kitfabrikanten hebben last van de materiaalschaarste door een tekort aan grondstoffen. “We hebben daardoor nu al twee jaar te maken met forse prijsstijgingen. Er zijn ook niet zo heel veel leveranciers die deze kit leveren, dus we moeten alles goed kortsluiten met onze leveranciers. Gelukkig hebben we nog geen nee hoeven verkopen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details