Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Trebbe voert omzet verder op

Trebbe voert omzet verder op

Na een forse omzetstijging in 2017, nam ook in 2018 de omzet licht toe. De totale omzet steeg met bijna 2 % naar € 283 miljoen. Trebbe draaide nog niet eerder zo een hoge omzet.  

De woningbouw maakte een lichte groei door. De omzet steeg met bijna 2 % van € 202 miljoen naar € 206 miljoen. De omzet verkregen uit utiliteitsbouw steeg licht naar € 77 miljoen. Trebbe behaalde een rendement van 2,5% over de totale omzet en is ook in de jaren die achter ons liggen altijd winstgevend gebleven.

Personeel

Als gevolg van de omzetgroei is ook het personeelsbestand van Trebbe gegroeid. Eind 2018 waren er 341 mensen (328 fte) bij Trebbe in dienst, een stijging van bijna 10 % ten opzichte van 2018. Dit aantal neemt komend jaar nog verder toe.

Doorkijk 2019

Nadat de afgelopen jaren de omzet fors steeg, ziet Trebbe ook 2019 positief tegemoet. Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep: “De goedgevulde orderportefeuille biedt een stevig fundament voor 2019 en verdere jaren.” Trebbe verwacht dit jaar de omzet van BasisWonen en HoogWonen te consolideren. De omzet van Utiliteit & Specials zal licht toenemen evenals de omzet van BestaandWonen. Dit resulteert in een toename van de totaalomzet in 2019. “Doordat ons kenniscentrum Utiliteit & Specials dit jaar een aantal grote werken in uitvoering heeft of neemt, neemt onze omzet dit jaar verder toe”, legt Trebbe jr. uit. “Als gevolg van prijsstijgingen van materiaal en uit te besteden werkzaamheden en het aanhoudende scherpe prijsniveau verwachten we dat het nettoresultaat voor 2019 vergelijkbaar zal zijn aan het resultaat in 2018”, blikt Trebbe jr. vooruit.

Trebbe  - Amstelveen

Focus en samenwerking

Om goed op deze overspannen markt in te kunnen spelen, startte Trebbe 2018 vanuit een nieuwe bedrijfsstructuur. “We lieten de regionale indeling los en brengen verder focus aan door nog meer vanuit onze kenniscentra te werken. Elk kenniscentrum is een bundeling van kennis en kracht. Deze manier van werken beantwoordt aan de sterke focus waardoor we, met behulp van BIM, lean en ketensamenwerking, efficiënter een kwalitatief beter product kunnen bieden aan onze opdrachtgevers”, aldus Trebbe. “We zien mooie initiatieven ontstaan ingegeven door de overspannen markt. Zo gaan we steeds meer strategische langjarige samenwerkingen aan met opdrachtgevers. Voor Trebbe een fantastische ontwikkeling omdat we al sinds jaar en dag graag samenwerken met andere partijen.” Eind 2018 breidden we ons werkgebied en onze activiteiten verder uit met de toevoeging van de Giesbers bedrijven als zelfstandig zusterbedrijf. De Giesbers bedrijven bestaan uit Giesbers met vestigingen in Rotterdam en Wijchen en Kalliste Woningbouwontwikkeling uit Nieuwegein.

Ambitie; Nederland mooier maken, door het creëren van gezonde en duurzame leefomgevingen

Na de wijziging in organisatiestructuur, voerde Trebbe begin 2019 haar aangescherpte ondernemingsplan door. Vanuit vier speerpunten te weten; focus op dienstverlening, verduurzamen, betaalbaar bouwen en stuur op cultuur, werkt Trebbe samen met haar opdrachtgevers aan het mooier maken van Nederland door het creëren van gezonde en duurzame leefomgevingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details