Thomassen Logistiek Centrum

Het DC wordt gebouwd op het voormalige terrein van Albany Nordiska in Spankeren.

01:48
04-02-2019

Thomassen Logistiek Centrum | Spankeren

Een logistiek centrum met een eigen gezicht

In Spankeren verrijst het nieuwe logistieke centrum van Thomassen Beheer. Twee uitkragende kantoren aan de voorzijde vormen de eyecatcher van het pand. Ook de uitgewassen, antracietkleurige sandwichpanelen en de verticale gevelbekleding geven het centrum een eigen gezicht.

Thomassen Beheer B.V. laat het nieuwe logistieke centrum bouwen op het voormalige Albany Nordiska terrein in Spankeren. Het centrum krijgt een oppervlakte van 24.000 m² en is hiermee het grootste bouwproject in de omgeving. Aan de voorzijde wordt de entree gemarkeerd door twee uitkragende kantoren. Er zijn drie laadkuilen met dertig posities voor dockdeuren en

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: Cameravision
Projectinfo

2000 KVA-transformator voor de opslag van zonne-energie
Veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke items bij de bouw van Thomassen Logistiek Centrum. Dat merkt vooral Varego Elektrotechniek, verantwoordelijk voor alle E-installaties in het gebouw. Deze variëren van reguliere installaties ten behoeve van brandontruiming, inbraakbeveiliging, toegangscontrole, databekabeling, ledverlichting en wifi tot zeer bijzondere installaties, zoals de 2000 KVA-transformator die ervoor moet zorgen dat overtollige energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, terugstroomt naar het net.

Thomassen Logistiek Centrum

Beeld: EMRE Media

“Het pand is geschikt gemaakt voor ruim 7100 zonnepanelen”, vertelt Norbert Goedkoop, directeur/eigenaar van Varego Elektrotechniek. “Hiermee wordt straks meer energie opgewekt dan nodig is om het bedrijf draaiend te houden. Om de energie terug te leveren, installeren we een 2000 KVA-transformator, geheel afgestemd op de gebruiker. Vanwege de enorme capaciteit kunnen we hiervoor geen gewone bekabeling gebruiken, maar is een distributieleiding nodig bestaande uit een railkokersysteem, dat van de transformator onder de grond naar het bedrijf loopt. De plannen voor de transformator – van ontwerp tot uitvoering – hebben we uitgewerkt in samenwerking met Bouwadviesburo Hoevers.” 

Geoliede machine
Inmiddels zijn de eerste twee hallen gereed en is Varego werkzaam in de hallen 3 en 4. “Het werk loopt als een geoliede machine”, vindt Goedkoop. “Om de twee weken is er een bouwvergadering waarin wordt besproken hoe het werk zo vlot mogelijk kan verlopen. Dat resulteert in een zeer goede organisatie en een optimale samenwerking.” 

Thomassen Logistiek Centrum

‘Uitkragende delen hebben constructieve aandacht nodig’.

Stedenbouw partners

New WestHoofdkantoor Roompot