Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Slopen met gevoel
Uiterste zorgvuldigheid was geboden bij het slopen, gezien het monumentale karakter van de panden.

Slopen met gevoel

Aan de Koestraat in Zwolle is een aantal monumentale panden getransformeerd tot een luxe woonzorghof voor senioren: Residence Coestraete. Als vaste relatie van hoofdaannemer Salverda heeft Kwakkel BV de panden zorgvuldig gestript en klaargemaakt voor de wederopbouw. De specialist in renovatiesloopwerkzaamheden kon hier haar brede waaier aan diensten optimaal inzetten, en ging zelfs nog een stapje verder.

“Salverda benadert ons doorlopend voor lopende projecten of nieuwe uitdagingen”, begint Gerard Koobs, bedrijfsleider van Kwakkel BV. “Bij de Koestraat zijn we al vanaf het voortraject betrokken, niet in de laatste plaats vanwege de complexiteit en de omvang van de werkzaamheden. Het betrof hier van oorsprong middeleeuwse stadhuizen die aan een grondige metamorfose werden onderworpen. Vrijwel al onze disciplines kwamen hier dan ook aan bod, waarbij uiterste zorgvuldigheid was geboden gezien het monumentale karakter van de panden en de beperkte ruimte.”

Veilig slopen

Vanwege de beperkte ruimte en het feit dat verkeer op de Koestraat geen hinder mocht ondervinden van de werkzaamheden, heeft Kwakkel BV op verzoek van Salverda mede het bouwterrein aan de achterkant ingericht. “Dat behoort doorgaans niet tot onze taken, maar pakken we ook ‘gewoon’ op. Het was immers nodig om voor alle betrokken partijen een veilig en goed toegankelijk werkgebied te creëren”, erkent Koobs. “Zo hebben we keerwanden geleverd, een talud gemaakt en een puinbaan aangelegd. Daarna konden we verder met onze corebusiness: slopen, asbest saneren en later allerhande boor- en zaagwerkheden uitvoeren ten behoeve van de doorvoeren voor de installateur.” Bijzonder was ook dat er een pand ‘tussenuit’ is gesloopt. “Dat gedeelte was in een dusdanige staat dat het bouwkundig niet paste in de nieuwe situatie”, weet Koobs. “Samen met Salverda en andere betrokken partijen hebben we de nodige uitdagingen beslecht om het pand op een (constructief) verantwoorde wijze te slopen. En dat is aardig gelukt, mogen we nu toch wel concluderen. Het pand is uiterst zorgvuldig afgebroken en door de aannemer weer
opnieuw opgebouwd.”

Als vaste relatie van hoofdaannemer Salverda heeft Kwakkel BV de panden zorgvuldig gestript en klaargemaakt voor de wederopbouw.

“Gezien de aard en diversiteit van de werkzaamheden was het project ons op het lijf geschreven”, blikt Koobs terug. “We zijn gewend om net dat stapje extra te zetten en samen op zoek te gaan naar de beste oplossing. Mede door een uitgekiende afstemming aan de voorkant en het vertrouwen van Salverda hebben we de weg vrijgemaakt voor de succesvolle wederopbouw tot Residence Coestraete. Als dienstverlenende organisatie richten we ons met een enthousiaste club van ruim 70 medewerkers buiten vooral op het ondersteunen van de bouw- en installatietechniek.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details