Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Residentie Leeuwendael, Rijswijk | Luxe en comfortabel wonen in Residentie Leeuwendael

Residentie Leeuwendael, Rijswijk | Luxe en comfortabel wonen in Residentie Leeuwendael

Rijswijk heeft er een uniek woongebouw bij: Residentie Leeuwendael, dat staat voor luxueus wonen op een privé-landgoed, met prachtig uitzicht over de Vliet richting Delft en Voorburg. Om de nieuwe woonfunctie mogelijk te maken, is het voormalige kantoorpand op deze locatie ingrijpend gerenoveerd én getransformeerd naar een fraai woongebouw met 17 luxe afgewerkte appartementen, verdeeld over 5 woonlagen. Architect Wilfried van Winden van WAM Architecten tekende voor het ontwerp van Residentie Leeuwendael, terwijl STATON Bouw B.V. in opdracht van ontwikkelaar De Maese Woningen verantwoordelijk was voor de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.

Om het voormalige kantoorpand geschikt te maken voor zijn nieuwe (woon)functie, zijn tal van werkzaamheden uitgevoerd, vertelt Kees Hoogendoorn, eigenaar van STATON Bouw B.V.. “Het bestaande gebouw is volledig gestript, inclusief alle binnenwanden en binnenkozijnen, plafonds, afdekvloeren, (sanitaire) installaties, kabels en leidingen. Alleen de schil van het gebouw is overeind gebleven. Het metselwerk, de ruwe betonvloeren en de staalconstructie zijn behouden, waarna het gebouw als het ware opnieuw is ingedeeld, opgebouwd en afgewerkt, rekening houdend met de specifieke koperswensen.”

Optimale gebouwindeling, maximaal comfort

“Op basis van de bestaande (kolommen)structuur is de best passende indeling voor het gebouw bepaald”, vertelt Hoogendoorn. “Conform deze indeling hebben wij de nieuwe binnenwanden geplaatst, extra raamopeningen en balkons toegevoegd en tussen alle appartementen brandwerende en geluidswerende voorzieningen aangebracht. Onder onze verantwoordelijkheid en regie heeft Barth Installatietechniek vervolgens de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties vernieuwd. Daarbij zijn alle woningen uitgevoerd met vloerverwarming door middel van een duurzame (lucht/lucht-)warmtepomp, die in de winter verwarmt en in de zomer kan koelen. Op deze manier wordt een optimaal comfort in alle seizoenen geborgd.”

Complete en luxe afwerking

Elke appartement is uniek door zijn ligging in het gebouw, de indeling van de woning, de oppervlakte en het uitzicht. “De 17 appartementen hebben een oppervlak van 150 tot 230 vierkante meter en zijn compleet en luxe afgewerkt met behang- of sausklare wanden, gladde vloeren en gestukte en gespoten plafonds. Bij diverse geselecteerde leveranciers konden bewoners hun keuken en badkamer(s) uitzoeken, waarop alle leidingwerk is aangepast”, aldus Hoogendoorn. “Zodat de keukens en badkamers zonder problemen geplaatst konden worden. We hebben een ruime, centrale entree en centrale energieruimte ingericht en ook alle gangen zijn netjes door ons afgewerkt. Om perfect aan te sluiten bij het naastgelegen, monumentale Huize Hoornwijck met zijn witgepleisterde muren, talloze decoraties en grandeur van een majestueus Engels landhuis, is de gevel van Residentie Leeuwendael bovendien wit gekeimd. Op verschillende plekken zijn donkergrijze accenten voorzien. Bovendien hebben we donkere luiken naast de ramen gemonteerd, wat resulteert in een luxe, authentieke uitstraling.”

In de tweede week van december is het project opgeleverd, tot grote tevredenheid van alle betrokken partijen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details