Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Rembrandt Park One: duurzaam & open

Rembrandt Park One: duurzaam & open

De oude kantoorflat Ringpark uit de jaren ‘60 aan de Nachtwachtlaan te Amsterdam Nieuw-West wordt in twee jaar tijd omgetoverd tot Rembrandt Park One: een bruisend terrein voor kantoren, inclusief restaurant, koffiebar en sportschool. Het gebouw krijgt er twee verdiepingen bij en zal hoogstwaarschijnlijk het BREAAM Excellent certificaat voor duurzaamheid toegewezen krijgen. Het ontwerp kenmerkt zich door veel glas, licht en een prachtig uitzicht. Kortom: allesbehalve een standaard kantoorkolos.

Verbinding, openheid en toegankelijkheid

Sinds 1967 heeft Rembrandt Park One – voorheen Ringpark – een prominente plek tussen de A10 snelweg en het Rembrandt Park in Amsterdam West. Daarmee functioneert het ook als een soort muur tussen het park en Amsterdam Nieuw-West. Na de renovatie, zal het gebouw volledig getransformeerd zijn tot een open, lichte en toegankelijke werkplek.

In het gebouw zal ‘verbinding’ een centraal thema zijn, wat vorm zal worden gegeven door verschillende routes en passages te creëren tussen Oost en West, het park en de stad, het werk en vrije tijd. Bovendien komt er een glazen paviljoen aan het water, om het gebouw zo nieuw leven in te blazen.

Duurzame ambities voor Rembrandt Park One

Naast openheid en verbinding, staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij dit project. Architectenbureau HofmanDujardin is verantwoordelijk voor het duurzame ontwerp van het gebouw, in opdracht van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en Round Hill Capital, wat uiteindelijk een BREEAM Excellent certificaat zal moeten opleveren.  De kantoorverdiepingen worden volledig gestript en gerenoveerd op duurzame wijze. Uiteindelijk zal de in totaal 24.000 vierkante meter van het gebouw onderdak geven aan verschillende bedrijven – van startups tot multinationals, inclusief een koffiebar, restaurant en sportschool.

Onverwachte uitdagingen en gepaste oplossingen

De belangrijkste uitdaging voor het renovatieproject is om budgetneutrale oplossingen te vinden voor onverwachte situaties – die vrijwel altijd voor zullen komen. Werkvoorbereider Erwin, een vaste collega van Velox, bijt zich maar al te graag vast in dit soort onverwachte verrassingen.

Erwin werkt als enige ingehuurde kracht met heel veel plezier op het project. “De projectleider laat je vrij om je eigen ding te doen. Collega’s staan altijd klaar om te sparren. Ik voel me één van hen”, geeft hij aan. De modern ingerichte bouwkeet, met fraai uitzicht op het aangrenzende Rembrandtpark, is een van de pluspunten. “Goed licht, goede koffie, zit-sta-bureaus voor iedereen. Die hebben ze in veel kantoorgebouwen niet eens. Als ik dat vergelijk met de bouwketen waar ik vroeger met mijn vader kwam, die stonden blauw van de rook en vol aftands meubilair.”

Wil je ook helpen om project Rembrandt Park One te realiseren?

Velox is vanaf oktober 2022 bij dit project betrokken en zet professionals en engineers in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project Rembrandt Park One of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details