00:53
28-10-2019

Prologis DC3, Eindhoven | Duurzame sandwichpanelen voor Prologis DC3

De constructie van Prologis DC3 in Eindhoven is afgewerkt met sandwichpanelen en aluminium kozijnen. Alle sandwichpanelen zijn geleverd door Kingspan Geïsoleerde Panelen. Gekozen is voor de KS1000 MR-panelen die niet alleen opvallen door hun duurzaamheid, maar ook door hun optimale thermische en brandeigenschappen.

“De afgelopen jaren hebben we diverse projecten voor Prologis uitgevoerd”, vertelt Patrick Theelen, Business Development Manager bij Kingspan Geïsoleerde Panelen. “Waaronder in Tilburg, Amsterdam, Venlo, Eindhoven, Waalwijk en Nieuwegein. Als organisatie zijn we goed bekend met de wensen en eisen van de industrieel vastgoedaanbieder, waardoor we ook in dit project snel konden schakelen. In de voorfase hebben we onder meer de aanvullende eisen m.b.t. BREEAM-NL en brand geïnventariseerd. Vervolgens hebben we de overspanningsberekeningen uitgevoerd en in opdracht van ASK Romein alle sandwichpanelen geleverd. Gekozen is voor onze KS1000 MR-panelen, die zijn uitgevoerd met onze nieuwste generatie QuadCore™ isolatieschuim. QuadCore™ heeft niet alleen een 12% betere thermische waarde (6,34 bij 120 mm dikte), een zeer gunstige MPG (MilieuPrestatie Gebouwen) score en een B-s1,d0 brandclassificatie, maar beschikt ook over de hoogst haalbare FM Approval certificeringen (FM 4882). Dit keurmerk wordt afgegeven door ’s werelds grootste verzekeringsmaatschappij FM Global en is met name gericht op het vermijden van schade bij brand.”

In totaal heeft Kingspan Geïsoleerde Panelen circa 7.200 m² KS1000 MR-panelen geleverd, in de kleuren Spectrum Pearl (RAL 9010) en Obsidian (RAL 9007). “Daarnaast hebben we 2.750 m¹ gordingen geleverd waarop de sandwichpanelen zijn gemonteerd”, vertelt Theelen. “Gekozen is voor koudgewalste gordingen. Deze zijn duurzamer dan warmgewalste profielen. Ten slotte hebben wij door value engineering een besparing op het materiaalgebruik gerealiseerd, hetgeen ook weer goed is voor het milieu.” 

Tekst | Lieke van Zuilekom

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Hoogwaardige laaddocks voor Prologis DC3 in Eindhoven

Specialist in industriële dock/-deursystemen Hörmann heeft de complete laaddocks voor Prologis DC3 in Eindhoven voor zijn rekening genomen. “In opdracht van aannemer ASK Romein hebben wij 27 docklevellers, dock(sectionaal)deuren, dockshelters, dockbuffers, wieldwingers en brievenbusafdichtingen ontwikkeld, geleverd en gemonteerd, evenals twee grote sectionaaldeuren”, vertelt Mike Obdam, Senior Accountmanager Industrie bij Hörmann Nederland. “Volledig in eigen beheer en exact op maat voor dit project.”

“Om te voldoen aan de BREEAM-NL ‘Very Good’ certificeringscriteria en om een optimale temperatuurbeheersing te borgen, hebben wij alle docklevellers voorzien van een warmte-isolatie onder het plateau”, vertelt Obdam. “Bovendien zijn overal Hörmann SPU 67 Thermo sectionaaldeuren toegepast, die beschikken over thermisch gescheiden en thermisch onderbroken deurpanelen. Alle sectionaaldeuren zijn voorzien van een energiezuinige aandrijving. Een Hörmann ThermoFrame borgt een uitstekende thermische ontkoppeling (koudebrugonderbreking) tussen het Hörmann kozijn en de bouwkundige constructie.”

Prettig project, hoogwaardig eindresultaat

De gekozen producten én isolatiewaardes zijn kenmerkend voor de projecten van vastgoedontwikkelaar Prologis Benelux, waarvoor Hörmann met regelmaat projecten uitvoert. Zowel nationaal als internationaal, vertelt Obdam. “We zijn goed bekend met de wensen van Prologis en de werkwijzen van alle bouwpartners. Ook in dit project heeft zich dit vertaald in een prettige samenwerking, een vakkundige projectrealisatie en een hoogwaardig, fraai eindresultaat.”

De Hörmann groep is een internationale onderneming voor de bouwmaterialenindustrie. In 36 gespecialiseerde fabrieken worden garage- en industriedeuren, huisdeuren, voordeuren, aandrijvingen, toegangscontrolesystemen en dockequipment voor Europa, Noord-Amerika en Azië geproduceerd. Zij zijn met meer dan 100 eigen vestigingen in meer dan 40 landen vertegenwoordigd en in 50 overige landen door verkooppartners. Met meer dan 6.000 medewerkers wereldwijd wordt een omzet van meer dan 1 miljard euro gerealiseerd.


‘Lichtstraten garanderen optimale daglichtinval in Prologis DC3’

Het dak van distributiecentrum Prologis DC3 in Eindhoven is voorzien van 27 hoogwaardige lichtstraten van 1,8 bij 12 meter, die daglicht tot ver in het gebouw laten doorstromen. In opdracht van ASK Romein heeft Bright Light alle lichtstraten geproduceerd en gemonteerd.

“We voeren al meer dan 20 jaar succesvol projecten uit voor ASK Romein België”, vertelt Stefan Camerlynck, Partner/Zaakvoerder bij Bright Light. “Sinds vorig jaar leveren en monteren we bovendien geregeld lichtstraten voor de Nederlandse vestiging, die ons onder andere waardeert om onze hoge productkwaliteit en leverbetrouwbaarheid. In navolging van de Prologis-projecten in Venlo (DC8) en Waalwijk (DC3) hebben wij recent EPB-conforme lichtstraten geleverd en gemonteerd voor Prologis DC3 in Eindhoven. De lichtstraten voor dit project zijn opgebouwd uit zelfdragende aluminium profielen van ons eigen fabricaat in combinatie met gebogen lichtdoorlatende polycarbonaatplaten. De lichtstraten zijn opgebouwd met heldere polycarbonaatplaten aan de onderzijde en opaal witte aan de bovenzijde. Hierdoor wordt verblinding door de zon voorkomen en wordt het daglicht diffuus verspreid. De gemonteerde lichtstraten zijn bewezen doorvalveilig in overeenstemming met de 1200JOULE-test.”

Al 40 jaar lang is Bright Light dé referentie voor industriële dakbeglazing en lichtdoorlatende bouwproducten in kunststof. “Wij zijn gespecialiseerd in daglichtconstructies met meerwandige polycarbonaatplaten en lichtkoepels voor de industriebouw, met een uitgesproken expertise in de fabricage en montage van gebogen lichtstraten en RWA-systemen”, vertelt Camerlynck. “Dankzij deze specialisatie zijn wij uitgegroeid tot één van de voornaamste producenten/installateurs van lichtstraten in België.”

Over Kingspan Geïsoleerde panelen

Stedenbouw partners