Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prologis DC3, Eindhoven | Duurzame sandwichpanelen voor Prologis DC3

Prologis DC3, Eindhoven | Duurzame sandwichpanelen voor Prologis DC3

De constructie van Prologis DC3 in Eindhoven is afgewerkt met sandwichpanelen en aluminium kozijnen. Alle sandwichpanelen zijn geleverd door Kingspan Geïsoleerde Panelen. Gekozen is voor de KS1000 MR-panelen die niet alleen opvallen door hun duurzaamheid, maar ook door hun optimale thermische en brandeigenschappen.

“De afgelopen jaren hebben we diverse projecten voor Prologis uitgevoerd”, vertelt Patrick Theelen, Business Development Manager bij Kingspan Geïsoleerde Panelen. “Waaronder in Tilburg, Amsterdam, Venlo, Eindhoven, Waalwijk en Nieuwegein. Als organisatie zijn we goed bekend met de wensen en eisen van de industrieel vastgoedaanbieder, waardoor we ook in dit project snel konden schakelen. In de voorfase hebben we onder meer de aanvullende eisen m.b.t. BREEAM-NL en brand geïnventariseerd. Vervolgens hebben we de overspanningsberekeningen uitgevoerd en in opdracht van ASK Romein alle sandwichpanelen geleverd. Gekozen is voor onze KS1000 MR-panelen, die zijn uitgevoerd met onze nieuwste generatie QuadCore™ isolatieschuim. QuadCore™ heeft niet alleen een 12% betere thermische waarde (6,34 bij 120 mm dikte), een zeer gunstige MPG (MilieuPrestatie Gebouwen) score en een B-s1,d0 brandclassificatie, maar beschikt ook over de hoogst haalbare FM Approval certificeringen (FM 4882). Dit keurmerk wordt afgegeven door ’s werelds grootste verzekeringsmaatschappij FM Global en is met name gericht op het vermijden van schade bij brand.”

In totaal heeft Kingspan Geïsoleerde Panelen circa 7.200 m² KS1000 MR-panelen geleverd, in de kleuren Spectrum Pearl (RAL 9010) en Obsidian (RAL 9007). “Daarnaast hebben we 2.750 m¹ gordingen geleverd waarop de sandwichpanelen zijn gemonteerd”, vertelt Theelen. “Gekozen is voor koudgewalste gordingen. Deze zijn duurzamer dan warmgewalste profielen. Ten slotte hebben wij door value engineering een besparing op het materiaalgebruik gerealiseerd, hetgeen ook weer goed is voor het milieu.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details